İbrahim BİLGİ
Köşe Yazarı
İbrahim BİLGİ
 

NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANI İSTİYORUZ?

Sevgili dostlar, 31 Mart 2024’de yerel seçimler olacak ve bizler aslında bir anlamda Bodrum’un 5 yıllık kaderini oylayacağız. Geçen 5 yıl maalesef Bodrum adına tam bir kayıp oldu! Sorunlar çözüleceğine daha da büyüdü. Hem Muğla Büyükşehir Belediyesi hem de Bodrum Belediyesi bu sorunlara çare olamadı. Geçen 4,5 yılda bizler bol bol mazeret ve şikayet duyduk. “Bodrum tarihinin en büyük yatırımı” diye yıllardır reklamı yapılan alt yapı çalışmaları, bu kadar devasa bütçeye rağmen bir türlü bitirilemedi. Çalışmaların bitmemesi yüzünden yaşanan olumsuzluklar hepimizi canından bezdirdi. Şimdi önümüzde Bodrum’un gelecek kaderini tayin edecek kadroları seçmek adına 5 aylık bir süreç var. Peki nasıl bir belediye başkanı istiyoruz, gelin hep birlikte konuşalım. Olmazsa olmazı vatanına, milletine, bayrağına, devletine ve Atatürk’e bağlı bir belediye başkanı. Bu değerlere karşı olanlara müsamaha gösterecek bir belediye başkanını hiçbir şekilde kabul etmiyorum. Ayrıca seçilecek belediye başkanı Bodrum’u iyi tanıyan, Bodrum’da yaşayan herkes tarafından bilinen, sevilen, güvenilir bir belediye başkanı olmalı. Göreve gelecek kadrolarıyla birlikte liyakatlı, Bodrum’un sorunlarını iyi bilen, sürekli şikayet edip yarattığı bahanelere sığınan değil, ürettiği çözümleri hızlıca hayata geçirebilecek kapasitede olmalı. Devletimizle ve hükümetle kavga edecek değil birlikte çalışacak biri olmalı. Zira Bodrum’un bu büyük sorunlarının devlet desteği alarak çözülmesi çok daha hızlı olacaktır. Ayrıca seçilecek kişi oda ve sivil toplum kuruluşlarıyla tam bir mutabakat içinde çalışmalı, eleştiriye açık, yanlışa doğru demeyecek biri olmalı. Bodrum’un 2 milyar 400 milyonluk devasa bütçesinin doğru harcanması, 3 bini aşkın personelin doğru yönlendirilmesi, sorunların çözümü konusunda belediye başkanını çok rahatlatacaktır.   Bodrum Belediye Başkanı dinlemesini bilen, doğruyu kabul eden, kendisini yanlış yönlendirenlerin oyununa gelmeyen, açık fikirli, vizyon sahibi ve lider özelliği olan bir kişi olmalıdır. Tabi yukarda saydıklarım Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı içinde geçerlidir. Bizlere düşende körü körüne siyasi partiye değil, yukarda saydığım özelliklere sahip kişilere görev vermektir. Zaten bana göre başka da çaremiz artık yoktur. Zira Bodrum’un değil 5 yıl, kaybedecek 1 ayı dahi yoktur. Bodrum hepimizin evi. Hepimizin görevi de evimize sahip çıkmaktır.
Ekleme Tarihi: 07 Kasım 2023 - Salı

NASIL BİR BELEDİYE BAŞKANI İSTİYORUZ?

Sevgili dostlar,

31 Mart 2024’de yerel seçimler olacak ve bizler aslında bir anlamda Bodrum’un 5 yıllık kaderini oylayacağız. Geçen 5 yıl maalesef Bodrum adına tam bir kayıp oldu! Sorunlar çözüleceğine daha da büyüdü. Hem Muğla Büyükşehir Belediyesi hem de Bodrum Belediyesi bu sorunlara çare olamadı.

Geçen 4,5 yılda bizler bol bol mazeret ve şikayet duyduk. “Bodrum tarihinin en büyük yatırımı” diye yıllardır reklamı yapılan alt yapı çalışmaları, bu kadar devasa bütçeye rağmen bir türlü bitirilemedi. Çalışmaların bitmemesi yüzünden yaşanan olumsuzluklar hepimizi canından bezdirdi.

Şimdi önümüzde Bodrum’un gelecek kaderini tayin edecek kadroları seçmek adına 5 aylık bir süreç var. Peki nasıl bir belediye başkanı istiyoruz, gelin hep birlikte konuşalım.

Olmazsa olmazı vatanına, milletine, bayrağına, devletine ve Atatürk’e bağlı bir belediye başkanı. Bu değerlere karşı olanlara müsamaha gösterecek bir belediye başkanını hiçbir şekilde kabul etmiyorum.

Ayrıca seçilecek belediye başkanı Bodrum’u iyi tanıyan, Bodrum’da yaşayan herkes tarafından bilinen, sevilen, güvenilir bir belediye başkanı olmalı. Göreve gelecek kadrolarıyla birlikte liyakatlı, Bodrum’un sorunlarını iyi bilen, sürekli şikayet edip yarattığı bahanelere sığınan değil, ürettiği çözümleri hızlıca hayata geçirebilecek kapasitede olmalı.

Devletimizle ve hükümetle kavga edecek değil birlikte çalışacak biri olmalı. Zira Bodrum’un bu büyük sorunlarının devlet desteği alarak çözülmesi çok daha hızlı olacaktır. Ayrıca seçilecek kişi oda ve sivil toplum kuruluşlarıyla tam bir mutabakat içinde çalışmalı, eleştiriye açık, yanlışa doğru demeyecek biri olmalı.

Bodrum’un 2 milyar 400 milyonluk devasa bütçesinin doğru harcanması, 3 bini aşkın personelin doğru yönlendirilmesi, sorunların çözümü konusunda belediye başkanını çok rahatlatacaktır.  

Bodrum Belediye Başkanı dinlemesini bilen, doğruyu kabul eden, kendisini yanlış yönlendirenlerin oyununa gelmeyen, açık fikirli, vizyon sahibi ve lider özelliği olan bir kişi olmalıdır.

Tabi yukarda saydıklarım Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı içinde geçerlidir.

Bizlere düşende körü körüne siyasi partiye değil, yukarda saydığım özelliklere sahip kişilere görev vermektir. Zaten bana göre başka da çaremiz artık yoktur. Zira Bodrum’un değil 5 yıl, kaybedecek 1 ayı dahi yoktur.

Bodrum hepimizin evi. Hepimizin görevi de evimize sahip çıkmaktır.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrum.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.