İbrahim BİLGİ
Köşe Yazarı
İbrahim BİLGİ
 

BODRUM’DA SEÇİMLER ÇANTADA KEKLİK DEĞİL

Sevgili dostlar, Gündemimiz iyiden iyiye yerel seçimler olmaya başladı. Sizlerle sohbetlerim hep seçimler üzerine. Bodrum’un mevcut sorunlarından kurtulması, herkesin içine sinen bir belediye yönetimi olması hep konuşuluyor. Ama gözlemlerim ve sizlerle yaptığım sohbetlerde bazı arkadaşların ceketimi koysam seçilirim havasında olduğunu duyuyorum. Bana göre Bodrum’da artık seçimler öyle anlatıldığı gibi çantada keklik değil. Bir kere Bodrumlu vatandaşlarımız hem Muğla Büyükşehir, hem de Bodrum belediyelerinden çok çekti. Geçen 4,5 yılın Bodrum tarihinin en zor yılları olduğunu herkes söylüyor. Evet bazı bölgelerde alt yapı çalışmaları yapıldı, yapılıyor. Ama işlerin bir türlü bitmemesi, doğru dürüst bir planlama olmaması nedeniyle esnaf da, turizmci de, vatandaş da çok mağdur. Yetkililerin sorumluluğu sürekli üzerinden atma çabası ve bahane üretmeleri, vatandaşın belediyelerde bir muhatap bulamaması, sorunların hep geçiştirilmesi bu 4,5 yıl boyunca sürekli şikayet edildi. Yaşanan büyük sıkıntılar nedeniyle halkın belediyelere güveni kalmadı. O yüzden kimse kusura bakmasın ama bu seçimler öyle söylendiği gibi çantada keklik değil. Bunun örneğini Gündoğan’da 1999 yılında gördük. CHP’nin kalesi denilen Gündoğan’da MHP’den belediye başkanı seçildiğimizde henüz 27 yaşındaydık ve bu onurlu görevi ben ve ekibim tam 3 dönem boyunca yaptık. Aldıkları hizmetten memnun olan, hiçbir şekilde siyasi olarak ayrıştırılmayan Gündoğanlı hemşehrilerim, 3 dönem bu görevi bize layık gördüler. Artık Bodrumlular körü körüne bir siyasi parti adayına oy atmayacaklarını söylüyorlar. Vatandaşlarımız hizmet istiyor, verilen sözlerin amasız, bahanesiz tutulmasını istiyor. İnsanca, sorunsuzca, huzur içinde yaşamak istiyor. İşte bu yüzden belediye başkanlığına aday olan herkese tavsiyem; partinizin gücünü arkanıza alın ama en çok güvendiğiniz güç, halkınızın ne istediğini doğru tahlil etmek olsun. Ekibinizi ona göre kurun, yolunuzu ona göre çizin. Söz verirken 3-4 yıl sonra yemeyeceğiniz sözler verin. Halka güven verin, umut verin. Bunları yaparsanız zaten devletimizle, vatandaşlarımızla el ele, belediyenin tüm imkanlarıyla Bodrum’un sorunlarını rahatlıkla çözersiniz. Benden söylemesi…
Ekleme Tarihi: 28 Kasım 2023 - Salı

BODRUM’DA SEÇİMLER ÇANTADA KEKLİK DEĞİL

Sevgili dostlar,

Gündemimiz iyiden iyiye yerel seçimler olmaya başladı. Sizlerle sohbetlerim hep seçimler üzerine. Bodrum’un mevcut sorunlarından kurtulması, herkesin içine sinen bir belediye yönetimi olması hep konuşuluyor. Ama gözlemlerim ve sizlerle yaptığım sohbetlerde bazı arkadaşların ceketimi koysam seçilirim havasında olduğunu duyuyorum. Bana göre Bodrum’da artık seçimler öyle anlatıldığı gibi çantada keklik değil.

Bir kere Bodrumlu vatandaşlarımız hem Muğla Büyükşehir, hem de Bodrum belediyelerinden çok çekti. Geçen 4,5 yılın Bodrum tarihinin en zor yılları olduğunu herkes söylüyor. Evet bazı bölgelerde alt yapı çalışmaları yapıldı, yapılıyor. Ama işlerin bir türlü bitmemesi, doğru dürüst bir planlama olmaması nedeniyle esnaf da, turizmci de, vatandaş da çok mağdur. Yetkililerin sorumluluğu sürekli üzerinden atma çabası ve bahane üretmeleri, vatandaşın belediyelerde bir muhatap bulamaması, sorunların hep geçiştirilmesi bu 4,5 yıl boyunca sürekli şikayet edildi. Yaşanan büyük sıkıntılar nedeniyle halkın belediyelere güveni kalmadı.

O yüzden kimse kusura bakmasın ama bu seçimler öyle söylendiği gibi çantada keklik değil. Bunun örneğini Gündoğan’da 1999 yılında gördük. CHP’nin kalesi denilen Gündoğan’da MHP’den belediye başkanı seçildiğimizde henüz 27 yaşındaydık ve bu onurlu görevi ben ve ekibim tam 3 dönem boyunca yaptık. Aldıkları hizmetten memnun olan, hiçbir şekilde siyasi olarak ayrıştırılmayan Gündoğanlı hemşehrilerim, 3 dönem bu görevi bize layık gördüler.

Artık Bodrumlular körü körüne bir siyasi parti adayına oy atmayacaklarını söylüyorlar. Vatandaşlarımız hizmet istiyor, verilen sözlerin amasız, bahanesiz tutulmasını istiyor. İnsanca, sorunsuzca, huzur içinde yaşamak istiyor.

İşte bu yüzden belediye başkanlığına aday olan herkese tavsiyem; partinizin gücünü arkanıza alın ama en çok güvendiğiniz güç, halkınızın ne istediğini doğru tahlil etmek olsun. Ekibinizi ona göre kurun, yolunuzu ona göre çizin. Söz verirken 3-4 yıl sonra yemeyeceğiniz sözler verin. Halka güven verin, umut verin. Bunları yaparsanız zaten devletimizle, vatandaşlarımızla el ele, belediyenin tüm imkanlarıyla Bodrum’un sorunlarını rahatlıkla çözersiniz. Benden söylemesi…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrum.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Akdoğan Özgezgin
(28.11.2023 10:59 - #713)
Bodrum'a başkan olacak kişi yönetici vasfına sahip, bilgili deneyimli kişi olmak zorunda. "Bir elin nesi, iki elin sesi var" demiş atalarımız. Ekip çok önemli. Göreve geldiği ilk günden itibaren siyaset üstü bir kimlik. Yaka rozeti göreve başladığı ilk günden son güne kadar ay yıldız olmalı.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrum.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.