İbrahim BİLGİ
Köşe Yazarı
İbrahim BİLGİ
 

BODRUM PAZARLIKLARA KURBAN EDİLEMEZ!

Sevgili dostlar, Yerel seçimler en önemli gündemimiz. Partilerin çalışması yoğunlaştı. Aday adayları, belediye meclis üyesi adayları derken ortada çok fazla isim dolaşıyor. Seçimlere daha 4 ay var. Bu köprünün altından daha çok su geçer. Siyasette 24 saat bile çok uzun süreyken, 4 ayı düşünürsek adaylarla ilgili daha çok konuşulacak isimler olacaktır. Ben bugün sizlerle bazı kuruluşların “benim şu kadar bin oyum var. Bu oyları size yönlendiririz. Bunun karşılığında başkan yardımcılığı, meclis üyeliği vs isteriz” diye pazarlık yapmalarını ve bu pazarlıklara adayların dahil olmalarını konuşacağım. 4-5 kişilik aileler içinde bile bir çok anlaşmazlık çıkarken, bu oluşumlar nasıl olur da binlerce kişinin oyunu taahhüt edebiliyor? Neye ve nasıl güvenebiliyor? Hadi bu oluşumlar bu pazarlıkları yapıyor da adaylar buna nasıl inanıyor? Nasıl olur da bu kişilerle pazarlık yapabiliyor? Bugünlerde bu tip pazarlıklar kulağıma öyle çok geliyor ki şaşarsınız. Bu pazarlıklar kime, neye göre yapılıyor? Birkaç fazla oy almak düşüncesiyle buna nasıl müsaade ediliyor, anlayamıyorum. Mesela bu oluşumlar kimi aday gösterecek? Hırlı mı, hırsız mı, devlet ve bayrak düşmanı mı? Bodrum’a ne verecek? Yoksa Bodrum’a değil de kendine ve onu oraya getirene mi fayda sağlayacak? Dostlarım, Hemen her seçimde yapılan bu tip pazarlıklar çok tehlikelidir. Bizler iş bilen, liyakatlı, herkesle iyi ilişkiler içinde bulunan, güvenilir, vatan, devlet, bayrak aşığı kişileri göreve getirmek isterken, kimbilir bu pazarlıklar sonucunda bizim karşımıza “seçin” diye kimi çıkaracaklar? Buradan partilere ve adaylara çağrıda bulunuyorum; sizin rotanız bu tehlikeli pazarlıklar değil, millet olmalı. Kadrolarınızı belirlerken yukarıda bahsettiğim özelliklere sahip kişileri tercih etmelisiniz. Yoksa yıllardır yapılan saçma sapan pazarlıkların bedelini Bodrum fazlasıyla ödüyor. Bu seçimlerde lütfen bunlara fırsat vermeyin. Bodrum’u pazarlıklara kurban etmeyin. İnanın artık 5 dakika bile kaybedecek vaktimiz yok!
Ekleme Tarihi: 05 Aralık 2023 - Salı

BODRUM PAZARLIKLARA KURBAN EDİLEMEZ!

Sevgili dostlar,

Yerel seçimler en önemli gündemimiz. Partilerin çalışması yoğunlaştı. Aday adayları, belediye meclis üyesi adayları derken ortada çok fazla isim dolaşıyor. Seçimlere daha 4 ay var. Bu köprünün altından daha çok su geçer. Siyasette 24 saat bile çok uzun süreyken, 4 ayı düşünürsek adaylarla ilgili daha çok konuşulacak isimler olacaktır.

Ben bugün sizlerle bazı kuruluşların “benim şu kadar bin oyum var. Bu oyları size yönlendiririz. Bunun karşılığında başkan yardımcılığı, meclis üyeliği vs isteriz” diye pazarlık yapmalarını ve bu pazarlıklara adayların dahil olmalarını konuşacağım.

4-5 kişilik aileler içinde bile bir çok anlaşmazlık çıkarken, bu oluşumlar nasıl olur da binlerce kişinin oyunu taahhüt edebiliyor? Neye ve nasıl güvenebiliyor? Hadi bu oluşumlar bu pazarlıkları yapıyor da adaylar buna nasıl inanıyor? Nasıl olur da bu kişilerle pazarlık yapabiliyor?

Bugünlerde bu tip pazarlıklar kulağıma öyle çok geliyor ki şaşarsınız. Bu pazarlıklar kime, neye göre yapılıyor? Birkaç fazla oy almak düşüncesiyle buna nasıl müsaade ediliyor, anlayamıyorum. Mesela bu oluşumlar kimi aday gösterecek? Hırlı mı, hırsız mı, devlet ve bayrak düşmanı mı? Bodrum’a ne verecek? Yoksa Bodrum’a değil de kendine ve onu oraya getirene mi fayda sağlayacak?

Dostlarım,

Hemen her seçimde yapılan bu tip pazarlıklar çok tehlikelidir. Bizler iş bilen, liyakatlı, herkesle iyi ilişkiler içinde bulunan, güvenilir, vatan, devlet, bayrak aşığı kişileri göreve getirmek isterken, kimbilir bu pazarlıklar sonucunda bizim karşımıza “seçin” diye kimi çıkaracaklar?

Buradan partilere ve adaylara çağrıda bulunuyorum; sizin rotanız bu tehlikeli pazarlıklar değil, millet olmalı. Kadrolarınızı belirlerken yukarıda bahsettiğim özelliklere sahip kişileri tercih etmelisiniz. Yoksa yıllardır yapılan saçma sapan pazarlıkların bedelini Bodrum fazlasıyla ödüyor. Bu seçimlerde lütfen bunlara fırsat vermeyin. Bodrum’u pazarlıklara kurban etmeyin. İnanın artık 5 dakika bile kaybedecek vaktimiz yok!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrum.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Mustafa Ali Çotura
(05.12.2023 16:58 - #730)
İbrahim Bilgi Bodrum disindan olup ,yaşamlarını Bodrum'dan elde ettikleri paralarla idame ettirip kurulus, inşaat şirketleri,çeşitli il ve ilçelere ait yaşatma derneklerinin bu seçimler esnasında dediğiniz gjbi makam,benim dediğim gibi parraa kazanma sevdaları dünde vardı, bugün de var,yarınlarda da olacak Taa kii siyasetcilerimizin bunu elinin kenarı ile itip hayır demedikleri sürece bu devam edecektir
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrum.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.