İbrahim BİLGİ
Köşe Yazarı
İbrahim BİLGİ
 

BELEDİYE VE BAŞKANINDAN BEKLENTİLERİMİZ

Sevgili dostlar, 31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimlerin havasına çoktan girdik. Bugün sokakta en çok konuşulan konu, hangi partinin kimi aday göstereceği. Ortada bir çok aday adayı var, bir de direkt atamayla aday olmak isteyen bir çok isim var. Ben hangi partinin kimi aday göstereceğinden çok, seçilecek olan belediye başkanı ve ekibinden beklentilerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Seçilecek olan belediye başkanı, ekibi ve kadrolarının bayrağına, vatanına, milletine, Atatürk’e bağlılığından en küçük bir şüphe bile duyulmamalı. En önemli konu bu. Başkanın halkı çok iyi dinlemesi, eleştirileri doğru okuması, yanlışlarından ders alması, liyakatli kişilerle çalışması ve çözüm odaklı olması gerekir. Evet belediye başkanı bir partiden seçilecek. Ama başkan seçildikten sonra herkesin başkanı olacak. Kendisine oy verenle vermeyeni bir görmeli, ayrımcı olmaması gerekir. Belediye başkanı, Bodrum’un sorunları için hükümetle işbirliği içinde olacak, devletiyle çok koordineli şekilde çalışacak. Zira siyasi çekişme, kavga kimseye yaramadığı gibi bunlar yüzünden Bodrum kaybediyor. İnanın artık Bodrum’un kaybedeceği 1 günü bile kalmadı! Planlama başkanın en önemli yol arkadaşı olmalı. Bodrum’un 10-20-30 yıl sonrasını iyi analiz etmek, bu süre için planlar yapmak, çalışmalarını bu planlamalara göre şekillendirmek başkanın elini çok rahatlatacaktır. İlçe başkanlığımız sırasında Bodrum’da yukarıda saydığımız değerlere sahip olan partilerin ilçe başkanlarına sık sık çağrıda bulunup, Bodrum için birlikte çalışmayı teklif etmiştik. Bodrum için ayağı yere basan, uygulanabilir proje önerilerimizi açıklamış, bunları istenildiği takdirde belediye başkanlarımızla paylaşacağımızı söylemiştik. Konu Bodrum’un menfaatine olunca siyaseti bir kenara bırakmak, hepimizin görevi. İşte ben aynı şeyi belediye başkanından da bekliyorum. Zira Bodrum’da hangi partiye mensup olursa olsun, çok önemli değerler, Bodrum için karşılıksız çalışacak değerli, liyakatli isimler var. Bu kişiler seve seve kendi bilgi, birikim ve gözlemlerini Bodrum’la paylaşmayı kabul edecektir. Böyle olunca sizce de kazanan hepimiz olmaz mıyız? Dediğim gibi değil 5 yıl, Bodrum’un kaybedeceği 1 günü bile yok. O yüzden seçilecek belediye başkanı, Bodrum’un tüm unsurlarıyla el ele vermeli, güç birliği yapmalı, ortak bir sinerji yaratıp, devletimizin de gücünü arkasına alarak Bodrum’un sorunlarıyla savaşıp, bu sorunları tarihe gömmeli. Ben ve ekibim Bodrum’un yararına olacak tüm çalışmalara koşulsuz şartsız desteğiz, üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Umarım bu seçim, Bodrum için bir şans olur.
Ekleme Tarihi: 19 Aralık 2023 - Salı

BELEDİYE VE BAŞKANINDAN BEKLENTİLERİMİZ

Sevgili dostlar,

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak yerel seçimlerin havasına çoktan girdik. Bugün sokakta en çok konuşulan konu, hangi partinin kimi aday göstereceği. Ortada bir çok aday adayı var, bir de direkt atamayla aday olmak isteyen bir çok isim var.

Ben hangi partinin kimi aday göstereceğinden çok, seçilecek olan belediye başkanı ve ekibinden beklentilerimi sizlerle paylaşmak istiyorum.

Seçilecek olan belediye başkanı, ekibi ve kadrolarının bayrağına, vatanına, milletine, Atatürk’e bağlılığından en küçük bir şüphe bile duyulmamalı. En önemli konu bu.

Başkanın halkı çok iyi dinlemesi, eleştirileri doğru okuması, yanlışlarından ders alması, liyakatli kişilerle çalışması ve çözüm odaklı olması gerekir. Evet belediye başkanı bir partiden seçilecek. Ama başkan seçildikten sonra herkesin başkanı olacak. Kendisine oy verenle vermeyeni bir görmeli, ayrımcı olmaması gerekir. Belediye başkanı, Bodrum’un sorunları için hükümetle işbirliği içinde olacak, devletiyle çok koordineli şekilde çalışacak. Zira siyasi çekişme, kavga kimseye yaramadığı gibi bunlar yüzünden Bodrum kaybediyor. İnanın artık Bodrum’un kaybedeceği 1 günü bile kalmadı!

Planlama başkanın en önemli yol arkadaşı olmalı. Bodrum’un 10-20-30 yıl sonrasını iyi analiz etmek, bu süre için planlar yapmak, çalışmalarını bu planlamalara göre şekillendirmek başkanın elini çok rahatlatacaktır.

İlçe başkanlığımız sırasında Bodrum’da yukarıda saydığımız değerlere sahip olan partilerin ilçe başkanlarına sık sık çağrıda bulunup, Bodrum için birlikte çalışmayı teklif etmiştik. Bodrum için ayağı yere basan, uygulanabilir proje önerilerimizi açıklamış, bunları istenildiği takdirde belediye başkanlarımızla paylaşacağımızı söylemiştik. Konu Bodrum’un menfaatine olunca siyaseti bir kenara bırakmak, hepimizin görevi. İşte ben aynı şeyi belediye başkanından da bekliyorum. Zira Bodrum’da hangi partiye mensup olursa olsun, çok önemli değerler, Bodrum için karşılıksız çalışacak değerli, liyakatli isimler var. Bu kişiler seve seve kendi bilgi, birikim ve gözlemlerini Bodrum’la paylaşmayı kabul edecektir. Böyle olunca sizce de kazanan hepimiz olmaz mıyız?

Dediğim gibi değil 5 yıl, Bodrum’un kaybedeceği 1 günü bile yok. O yüzden seçilecek belediye başkanı, Bodrum’un tüm unsurlarıyla el ele vermeli, güç birliği yapmalı, ortak bir sinerji yaratıp, devletimizin de gücünü arkasına alarak Bodrum’un sorunlarıyla savaşıp, bu sorunları tarihe gömmeli.

Ben ve ekibim Bodrum’un yararına olacak tüm çalışmalara koşulsuz şartsız desteğiz, üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız.

Umarım bu seçim, Bodrum için bir şans olur.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrum.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.