İbrahim BİLGİ
Köşe Yazarı
İbrahim BİLGİ
 

BODRUM’DA SEZONA HAZIR MIYIZ?

Sevgili dostlar, Bir bayramı daha geride bıraktık. Geçmiş bayramınız mübarek olsun. Bu bayramda Bodrum’a yine evi olanlar geldi, oteller pek dolmadı. Ama gözlemim Bodrum, diğer bayramlara oranla daha hazırlıklıydı. Şimdi önümüzde turizm sezonu var. Bazı aksilikler yüzünden birkaç yıldır sezon geç başlıyor. Mesela benim belediye başkanlığım döneminde biz 11 başkan 1 Nisan’da havaalanına inen ilk uçağı karşılamaya giderdik. Daha sonra uçaklar ardı ardına iner, Bodrum’da sezon, Nisan ayında başlardı. Bodrum sezona hazır olurdu. Bu yıl belediye seçimlerinin hemen ardından başlayan uzun Ramazan Bayramı tatili genel olarak sorunsuz geçti. Ben buradan yaz sezonu için bazı uyarılarda bulunmak istiyorum. Susuzluk hiç demeyeceğim çünkü bu yıl da en büyük sorunumuz susuzluk olacak. Yeni başkanlarımız bakalım bu sorunu çözmek için neler yapacak. Geçtiğimiz yıllarda çekilen yol çileleri artık bu sezonda tamamen ortadan kalkmalı. Yol ve yol kenarlarımız tertemiz olmalı. Ayrıca kuru otlar yangın tehlikesi yaratıyor. Her yıl kuru otlar yüzünden irili ufaklı yangınlar çıkıyor. Hem belediye, hem orman müdürlüğü hem de karayolları bu kuru ot meselesine ciddiyetle el atmalı ve bu otlar düzenli bir şekilde temizlenmeli. Plajlarımız bir an önce hazırlanmalı ve sezon boyunca düzenli olarak kontrol edilip bakılmalı. Bir diğer çok büyük sorun sinek sorunu. Geçtiğimiz yıllarda Bodrum adeta sinek istilasına uğramıştı. Kimse kapısını penceresini açamadı. İlaçlama yok denecek kadar azdı. Biriken çöpler koku yaptı, sinekleri çekti. Aslında sivrisinekle mücadele kışın lavra zamanında olur. Bu sene yapıldı mı bilmiyorum ama pek yapılmamışa benziyor, çünkü şimdiden sinekler rahatsız etmeye başladı. Bu sene sinekle mücadele düzenli ilaçlama şeklinde olmalı, seneye de kış aylarında lavra çalışmalarına başlanmalı. Trafiği rahatlatacak geçici çözümler bulunmalı. Mutlaka trafik ışıkları zamanlaması planlanmalı. Ana yollarda çok uzun süre yanan kırmızı ışık, uzun kuyruklara ve trafik eziyetine neden oluyor. Bu yüzden hem belediye, hem de karayolları, kendi sorumluluk alanları içindeki sinyalizasyon planlamasını doğru yapmalı. Elbette yaz sezonundan sonra da trafik sorununu ortadan kaldırmak için önemli çalışmalar yapılmalı. Diğer yazılarımda öneri ve gözlemlerimi aktarmaya devam edeceğim. İnşallah bu yaz sezonu Bodrum için hayırlı olur ve sorunsuz bir sezon geçiririz. Sevgilerimle,
Ekleme Tarihi: 16 Nisan 2024 - Salı

BODRUM’DA SEZONA HAZIR MIYIZ?

Sevgili dostlar,

Bir bayramı daha geride bıraktık. Geçmiş bayramınız mübarek olsun. Bu bayramda Bodrum’a yine evi olanlar geldi, oteller pek dolmadı. Ama gözlemim Bodrum, diğer bayramlara oranla daha hazırlıklıydı.

Şimdi önümüzde turizm sezonu var. Bazı aksilikler yüzünden birkaç yıldır sezon geç başlıyor. Mesela benim belediye başkanlığım döneminde biz 11 başkan 1 Nisan’da havaalanına inen ilk uçağı karşılamaya giderdik. Daha sonra uçaklar ardı ardına iner, Bodrum’da sezon, Nisan ayında başlardı. Bodrum sezona hazır olurdu.

Bu yıl belediye seçimlerinin hemen ardından başlayan uzun Ramazan Bayramı tatili genel olarak sorunsuz geçti. Ben buradan yaz sezonu için bazı uyarılarda bulunmak istiyorum.

Susuzluk hiç demeyeceğim çünkü bu yıl da en büyük sorunumuz susuzluk olacak. Yeni başkanlarımız bakalım bu sorunu çözmek için neler yapacak. Geçtiğimiz yıllarda çekilen yol çileleri artık bu sezonda tamamen ortadan kalkmalı. Yol ve yol kenarlarımız tertemiz olmalı. Ayrıca kuru otlar yangın tehlikesi yaratıyor. Her yıl kuru otlar yüzünden irili ufaklı yangınlar çıkıyor. Hem belediye, hem orman müdürlüğü hem de karayolları bu kuru ot meselesine ciddiyetle el atmalı ve bu otlar düzenli bir şekilde temizlenmeli. Plajlarımız bir an önce hazırlanmalı ve sezon boyunca düzenli olarak kontrol edilip bakılmalı.

Bir diğer çok büyük sorun sinek sorunu. Geçtiğimiz yıllarda Bodrum adeta sinek istilasına uğramıştı. Kimse kapısını penceresini açamadı. İlaçlama yok denecek kadar azdı. Biriken çöpler koku yaptı, sinekleri çekti. Aslında sivrisinekle mücadele kışın lavra zamanında olur. Bu sene yapıldı mı bilmiyorum ama pek yapılmamışa benziyor, çünkü şimdiden sinekler rahatsız etmeye başladı. Bu sene sinekle mücadele düzenli ilaçlama şeklinde olmalı, seneye de kış aylarında lavra çalışmalarına başlanmalı.

Trafiği rahatlatacak geçici çözümler bulunmalı. Mutlaka trafik ışıkları zamanlaması planlanmalı. Ana yollarda çok uzun süre yanan kırmızı ışık, uzun kuyruklara ve trafik eziyetine neden oluyor. Bu yüzden hem belediye, hem de karayolları, kendi sorumluluk alanları içindeki sinyalizasyon planlamasını doğru yapmalı. Elbette yaz sezonundan sonra da trafik sorununu ortadan kaldırmak için önemli çalışmalar yapılmalı.

Diğer yazılarımda öneri ve gözlemlerimi aktarmaya devam edeceğim. İnşallah bu yaz sezonu Bodrum için hayırlı olur ve sorunsuz bir sezon geçiririz.

Sevgilerimle,

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrum.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.