Hüseyin SOFTA
Köşe Yazarı
Hüseyin SOFTA
 

HASTANEMİZ ÇOK GÜZEL! AMA!...

Değerli Bodrumlu hemşerilerim. Turizm sezonu gelmeden güzel Bodrumumuzun sorunları ile ilgili birçok kez uyarıda hatta çözüm önerilerinde bulunduk.Sorunların bazıları giderilmeye çalışılırken birçoğu çeşitli nedenlerle hala önümüzde duruyor. Oysa turist sayısının çokluğu ile övünürken hatta 2023’de daha fazla turist beklerken bu sorunlar kalıcı hale gelirse hangi turisti ülkesine memnun gönderebiliriz. Hatta iç Pazar müşterisinin şikayetleri de önlenemeyecek. Trafik yoğunluğu, hala tamamlanamayan yollar, üst geçitler, bitirilemeyen altyapı, çarpık kentleşme hala sorun olarak önümüzde  duruyor. Sorun çözmek için yerel yönetim ile yürütme organlarının işbirliğine ihtiyacımız var. Ancak yürütmenin tepesindeki en yetkili sayın Cumhurbaşkanı Muğla’ ya geliyor da Bodrumun sorunları kendisine iletildi mi hiç sanmıyorum. Sayın Cumhurbaşkanının Bodruma davet edilmesini de beklerdik. Bunları bıraktık Devlet Hastanesinin açılışı için bile bir canlı bağlantı dahi yapılmadı. Bu gerçekten üzücü. Bodrum gibi bir dünya markası tatil beldesi bu kadar ihmal edilmemeli. Yeni Devlet Hastanesinden konu açılmışken gerçekten çok güzel bir hastane yapılmış. Bodrum’a yakışmış Bodrumlu’nun sağlık ihtiyacı için güzel bir yatırım, emeği geçen herkesi kutluyorum. Peki hastanede hizmet hangi boyutta? Maalesef doktor eksik, bazı tahliller ve testler yapılamıyor. Var olan sağlık hizmetleri için ise sıra almak randevu almak çok zor. Hatta haftalar sonrasına gelecek aylara randevu almak için bile çok fazla çaba sarfediyor hastalar. Randevu aldınız ve doktorunuz sıranız geldiğinde nasıl bir muamele görüyorsunuz? Doktor  eksikliğinden ayaküstü sorununuz dinleniyor. Hatta dinlendiğinizde söylenemez. Size ayrılan 5-10 dakikalık sürede ne karşılık aldıysanız şansınıza. İnşallah doğru teşhisle tedavi olursunuz. Bununla da kalmıyor birde asla medeni bir davranış yok. Ya doktorunuz hasta ya da sağlık görevlileri. Kapıyı çalıp bir doktora birşey sormak isterseniz   çok kırıcı tepki alırsınız. Sıranızı beklemediniz, çağırdık gelmediniz oturup telefonla oynuyorsunuz (kim hastaneye telefonla oynamaya gider ki?) En son örneğine bizzat tanık oldum. Yaşlı bir vatandaşımız, uzun süre beklediği için doktoruna birşey sormaya kalktı ve başına gelmeyen kalmadı. Sağlıkçıların özellikle kadro eksikliğinden dolayı sorunları olabilir ama onlarında HASTALARA SAYGI DUYMASI gerekir. Tekrar söylüyorum hastane çok güzel ama hizmetteki aksaklıklar ve de özellikle hastaya anlayışlı olma eksikleri giderilmeli. Anadolu’da bir tabir vardır “Ayakkabılar janjanlı ama içindeki çoraplar delik” derler. Güzel Bodrumumuz’a yapılan bu güzel hastane bu söze benzemesin lütfen.
Ekleme Tarihi: 24 Ocak 2023 - Salı

HASTANEMİZ ÇOK GÜZEL! AMA!...

Değerli Bodrumlu hemşerilerim. Turizm sezonu gelmeden güzel Bodrumumuzun sorunları ile ilgili birçok kez uyarıda hatta çözüm önerilerinde bulunduk.Sorunların bazıları giderilmeye çalışılırken birçoğu çeşitli nedenlerle hala önümüzde duruyor. Oysa turist sayısının çokluğu ile övünürken hatta 2023’de daha fazla turist beklerken bu sorunlar kalıcı hale gelirse hangi turisti ülkesine memnun gönderebiliriz. Hatta iç Pazar müşterisinin şikayetleri de önlenemeyecek.

Trafik yoğunluğu, hala tamamlanamayan yollar, üst geçitler, bitirilemeyen altyapı, çarpık kentleşme hala sorun olarak önümüzde  duruyor. Sorun çözmek için yerel yönetim ile yürütme organlarının işbirliğine ihtiyacımız var. Ancak yürütmenin tepesindeki en yetkili sayın Cumhurbaşkanı Muğla’ ya geliyor da Bodrumun sorunları kendisine iletildi mi hiç sanmıyorum. Sayın Cumhurbaşkanının Bodruma davet edilmesini de beklerdik. Bunları bıraktık Devlet Hastanesinin açılışı için bile bir canlı bağlantı dahi yapılmadı. Bu gerçekten üzücü. Bodrum gibi bir dünya markası tatil beldesi bu kadar ihmal edilmemeli.

Yeni Devlet Hastanesinden konu açılmışken gerçekten çok güzel bir hastane yapılmış. Bodrum’a yakışmış Bodrumlu’nun sağlık ihtiyacı için güzel bir yatırım, emeği geçen herkesi kutluyorum.

Peki hastanede hizmet hangi boyutta? Maalesef doktor eksik, bazı tahliller ve testler yapılamıyor. Var olan sağlık hizmetleri için ise sıra almak randevu almak çok zor. Hatta haftalar sonrasına gelecek aylara randevu almak için bile çok fazla çaba sarfediyor hastalar. Randevu aldınız ve doktorunuz sıranız geldiğinde nasıl bir muamele görüyorsunuz? Doktor  eksikliğinden ayaküstü sorununuz dinleniyor. Hatta dinlendiğinizde söylenemez.

Size ayrılan 5-10 dakikalık sürede ne karşılık aldıysanız şansınıza. İnşallah doğru teşhisle tedavi olursunuz. Bununla da kalmıyor birde asla medeni bir davranış yok. Ya doktorunuz hasta ya da sağlık görevlileri. Kapıyı çalıp bir doktora birşey sormak isterseniz   çok kırıcı tepki alırsınız. Sıranızı beklemediniz, çağırdık gelmediniz oturup telefonla oynuyorsunuz (kim hastaneye telefonla oynamaya gider ki?) En son örneğine bizzat tanık oldum. Yaşlı bir vatandaşımız, uzun süre beklediği için doktoruna birşey sormaya kalktı ve başına gelmeyen kalmadı. Sağlıkçıların özellikle kadro eksikliğinden dolayı sorunları olabilir ama onlarında HASTALARA SAYGI DUYMASI gerekir.

Tekrar söylüyorum hastane çok güzel ama hizmetteki aksaklıklar ve de özellikle hastaya anlayışlı olma eksikleri giderilmeli. Anadolu’da bir tabir vardır “Ayakkabılar janjanlı ama içindeki çoraplar delik” derler. Güzel Bodrumumuz’a yapılan bu güzel hastane bu söze benzemesin lütfen.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (2)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrum.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
DENİS ENKO
(20.01.2023 13:45 - #547)
Ben en çok doktorlar ve personelin tanımadığı akrabası olmayan hastalarla “sen” diliyle hitabından şikayetçiyim Kendini üst hadtayı alt saymak zorundalar mı? Kendilerine gelsinler, terbiye, saygı, mesafeli davranış öğrendinler! Aslında hastane başhekimi tamim yayınlamslı
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrum.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Nevzat emrah
(20.01.2023 18:42 - #548)
Hastane ile ilgili tespitleriniz çok doğru Onlara ilave temizlik problemi var Ayrıca tuvaketlerin durumu bu güzel hastaneye hiç yakışmayacak kadar pis tuvalet kağıdı genelde yok İnşaallah zamanla personel eksikliği giderilir hastane kontrolleri sıklaştırır hastanenin yonetim kadroları
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrum.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.