Hüseyin SOFTA
Köşe Yazarı
Hüseyin SOFTA
 

BU SONUCU KABUL ETMİYORUM!

Değerli okurlarım, genelde turizm üzerine yazıyorum. Ama bugün Haber Bodrum’da gördüğüm bir haber, beni oldukça şaşırttı. Haberde Bodrum’da Kemal Kılıçdaroğlu’nun Muğla ilçeleri arasında Bodrum’dan en yüksek oyu aldığı belirtiliyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı 78,65 iken, Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranı 21,35 olarak belirtiliyor. Üstelik ilk turda da durum farklı değildi. Milletvekili seçimleri ise benim için daha da şaşırtıcıydı. Zamanında Bodrum Yarımadası 11 belediyeyken bu belediyelerin çoğunluğu MHP’li belediyelerdi. Bu ateşi 1999 yılında Gündoğan’dan seçilen İbrahim Bilgi ile, Konacık’tan seçilen rahmetli Hüseyin Kuru yaktı. Bu iki ismin çalışmaları, Bodrum’a, Bodrumlular’a yaklaşımları o kadar cana yakın ve güven vericiydi ki, bu belediyeler daha sonra 5’e kadar çıktı. O dönemlerde bende MHP Bodrum İlçe yönetimindeydim. İbrahim Bilgi ve Hüseyin Kuru’nun yaktığı ateş büyüdü ve MHP Bodrum’un en çok güvendiği ve benimsediği parti oldu. CHP’nin kalesi olarak bilinen Bodrum’da o yıllarda durum aynen anlattığım gibiydi. Kısa bir araştırmayla bunu görebilirsiniz. Sonra yapılan yanlış politikalar, istikrarın kaybolması, MHP’yi tercih edilen parti haline getirenleri yok sayma çabaları ve istikrarsızlık bir çok küskün yarattı ve geldiğimiz noktada MHP bugün Bodrum’da sadece 4,17 oranında oy alabildi. Aslında 2021’de İbrahim Bilgi’nin MHP Bodrum İlçe Başkanı olması, sadece partililerden değil, Bodrum’dan da kabul gördü. Küskünler partiyle yeniden barıştı, Bodrum’a, Bodrumlu’ya dokunan başarılı çalışmalar sayesinde MHP için Bodrum’da eski günlerine dönüş başladı. Taraflı tarafsız herkes İbrahim Bilgi ve ekibinin yapıcı çalışmalarını takdir etti. Ama her ne olduysa İbrahim Bilgi maalesef ilçe başkanlığından ayrıldı ve MHP yine halktan, Bodrum’dan koptu. Sonuç; Bodrum’da MHP’ye çıkan oy sayısı sadece 5446! Oranı ise 4,17! Türkiye genelinde üçüncü parti olma başarısını gösteren MHP, Bodrum’da İşçi Partisi ve Yeşil Sol Parti’nin bile çok altında kaldı. Bir partili olarak Türkiye’de hatırı sayılır bir başarı gösteren partimin Bodrum’da bu durumda olmasını ben hazmedemiyorum. Üstelik geçmişi bu kadar parlakken! O parlak günleri başlatan İbrahim Bilgi’nin neden, nasıl görevden ayrıldığını bugüne kadar hep sorguladım. Endişelerimde ne kadar haklı olduğum ortaya çıktı. Aslında Cumhur İttifakı olarak bakıldığında durum pek farklı değil. AK Parti ve MHP’nin toplam aldığı oy oranı sadece yüzde 18,50. Görünen o ki bu şekilde yönetimler devam ettikçe yerel seçimler MHP için de AK Parti için de hüsran olacak. İnşallah yapılan yanlışlar sona erer ve eski şaşalı günler geri gelir. Çünkü Bodrum’un her zaman buna ihtiyacı var!
Ekleme Tarihi: 31 Mayıs 2023 - Çarşamba

BU SONUCU KABUL ETMİYORUM!

Değerli okurlarım, genelde turizm üzerine yazıyorum. Ama bugün Haber Bodrum’da gördüğüm bir haber, beni oldukça şaşırttı. Haberde Bodrum’da Kemal Kılıçdaroğlu’nun Muğla ilçeleri arasında Bodrum’dan en yüksek oyu aldığı belirtiliyor. Kemal Kılıçdaroğlu’nun oy oranı 78,65 iken, Recep Tayyip Erdoğan’ın oy oranı 21,35 olarak belirtiliyor.

Üstelik ilk turda da durum farklı değildi. Milletvekili seçimleri ise benim için daha da şaşırtıcıydı. Zamanında Bodrum Yarımadası 11 belediyeyken bu belediyelerin çoğunluğu MHP’li belediyelerdi. Bu ateşi 1999 yılında Gündoğan’dan seçilen İbrahim Bilgi ile, Konacık’tan seçilen rahmetli Hüseyin Kuru yaktı. Bu iki ismin çalışmaları, Bodrum’a, Bodrumlular’a yaklaşımları o kadar cana yakın ve güven vericiydi ki, bu belediyeler daha sonra 5’e kadar çıktı. O dönemlerde bende MHP Bodrum İlçe yönetimindeydim. İbrahim Bilgi ve Hüseyin Kuru’nun yaktığı ateş büyüdü ve MHP Bodrum’un en çok güvendiği ve benimsediği parti oldu. CHP’nin kalesi olarak bilinen Bodrum’da o yıllarda durum aynen anlattığım gibiydi. Kısa bir araştırmayla bunu görebilirsiniz.

Sonra yapılan yanlış politikalar, istikrarın kaybolması, MHP’yi tercih edilen parti haline getirenleri yok sayma çabaları ve istikrarsızlık bir çok küskün yarattı ve geldiğimiz noktada MHP bugün Bodrum’da sadece 4,17 oranında oy alabildi.

Aslında 2021’de İbrahim Bilgi’nin MHP Bodrum İlçe Başkanı olması, sadece partililerden değil, Bodrum’dan da kabul gördü. Küskünler partiyle yeniden barıştı, Bodrum’a, Bodrumlu’ya dokunan başarılı çalışmalar sayesinde MHP için Bodrum’da eski günlerine dönüş başladı. Taraflı tarafsız herkes İbrahim Bilgi ve ekibinin yapıcı çalışmalarını takdir etti. Ama her ne olduysa İbrahim Bilgi maalesef ilçe başkanlığından ayrıldı ve MHP yine halktan, Bodrum’dan koptu. Sonuç; Bodrum’da MHP’ye çıkan oy sayısı sadece 5446! Oranı ise 4,17!

Türkiye genelinde üçüncü parti olma başarısını gösteren MHP, Bodrum’da İşçi Partisi ve Yeşil Sol Parti’nin bile çok altında kaldı. Bir partili olarak Türkiye’de hatırı sayılır bir başarı gösteren partimin Bodrum’da bu durumda olmasını ben hazmedemiyorum. Üstelik geçmişi bu kadar parlakken! O parlak günleri başlatan İbrahim Bilgi’nin neden, nasıl görevden ayrıldığını bugüne kadar hep sorguladım. Endişelerimde ne kadar haklı olduğum ortaya çıktı.

Aslında Cumhur İttifakı olarak bakıldığında durum pek farklı değil. AK Parti ve MHP’nin toplam aldığı oy oranı sadece yüzde 18,50.

Görünen o ki bu şekilde yönetimler devam ettikçe yerel seçimler MHP için de AK Parti için de hüsran olacak. İnşallah yapılan yanlışlar sona erer ve eski şaşalı günler geri gelir. Çünkü Bodrum’un her zaman buna ihtiyacı var!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrum.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yücel kahraman
(31.05.2023 13:00 - #595)
Bravo hüseyin abi konunun özüne inmişsin
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrum.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.