Serkan Zeki ÖZTUNCAY
Köşe Yazarı
Serkan Zeki ÖZTUNCAY
 

BU SEÇİM SÜPRİZ SONUÇLARA GEBE OLABİLİR!

Artık hemen her yerde seçimlerde aday olan ya da olacak kişilerin boy boy fotoğraflarını görmeye başladık. Öncelikle tüm adaylara şimdiden başarılar diliyor ve vatandaşlarımızın Bodrum’a hangi adayın daha çok şey katabileceği düşüncesi ile parti gözetmeksizin oylarını kullanmalarını temenni ediyorum. Biliyorsunuz ki; ülkemizde gündem çok sık değişiyor ve her yeni gündem bir öncekini çok çabuk unutturuyor. Ancak bu seçim sanki daha öncekilerinden biraz daha farklı olacak gibi gözüküyor. Nedenine gelince; bildiğiniz üzere ne yazık ki seçimle alakalı ya da alakasız konularda vatandaşlarımızın çoğu beklentisi genelde hep seçim öncesi vaatlere bırakılıyor. Ama geride bıraktığımız seçim öncesi verilen vaatlerin tamamının halen yerine getirilememiş olması, vatandaşlarımızın kafalarında bu seçim öncesinde ciddi soru işaretleri uyandırmış gibi gözüküyor. Bir yanda emekli maaşlarında yapılacak iyileştirmeler ve verilecek zam oranları, Bağ-Kur’ da yapılacak 7.200 gün sigorta prim günü eşitlemesi, emeklilik yaşında sigorta başlangıcına göre kademe getirilmesi, sigorta prim borçlarında ihya beklentisi, staj sürelerinin sigorta başlangıcı olarak sayılması, emlak kanununun çıkartılması gibi bazı konularda atılan adımlar olduğu kadar halen kazanmamış olan netlikler ve de hayata geçmemiş olan uygulamalar var. Tabi bu konular şu an için benim hatırlayabildiklerimden sadece bazıları, sizler ise zaten verilen vaatleri kendi özelinizde tek tek takip ediyorsunuz. Bu konuların bazılarında atılan adımların ya da çalışmaların olduğu ancak gelinen noktanın vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamadığı sizlerle yaptığımız sohbetlerde tarafınızca sıkça dile getiriliyor. Her geçen gün seçimlere yaklaştıkça beklentilerin karşılanması yönündeki çalışmaların hız kazanacağını ve tabi bunların üzerine yeni vaatlerinde ekleneceğini tahmin etmek hiç de güç değil. Malum bu durum ülkemizdeki seçim klasiği! Diğer bir yanda da yukarıda belirttiğim genel konuların dışında Bodrum’un kendine özgü daha birçok sorunu var. En başta gelen sorunlar içerisinde özellikle bu yıl vatandaşı canından bezdiren su sıkıntısı, yollardaki ardı arkası kesilmeyen kazı çalışmaları ve çökmeler, özellikle yaz döneminde bölgemize gelen turistlerden kaynaklı çevre kirliliği gibi konuları gösterebiliriz. Vatandaşın beklentisi ise artık vaat dinlemek yerine icraat görmek doğrultusunda. Hal böyle olunca bu seçimin çok farklı olacağı ve de sürpriz sonuçlara gebe olabileceği kanaatindeyim. Her şeyin gönlünüzce olması dileğimle… 
Ekleme Tarihi: 06 Aralık 2023 - Çarşamba

BU SEÇİM SÜPRİZ SONUÇLARA GEBE OLABİLİR!

Artık hemen her yerde seçimlerde aday olan ya da olacak kişilerin boy boy fotoğraflarını görmeye başladık. Öncelikle tüm adaylara şimdiden başarılar diliyor ve vatandaşlarımızın Bodrum’a hangi adayın daha çok şey katabileceği düşüncesi ile parti gözetmeksizin oylarını kullanmalarını temenni ediyorum.

Biliyorsunuz ki; ülkemizde gündem çok sık değişiyor ve her yeni gündem bir öncekini çok çabuk unutturuyor.

Ancak bu seçim sanki daha öncekilerinden biraz daha farklı olacak gibi gözüküyor. Nedenine gelince; bildiğiniz üzere ne yazık ki seçimle alakalı ya da alakasız konularda vatandaşlarımızın çoğu beklentisi genelde hep seçim öncesi vaatlere bırakılıyor. Ama geride bıraktığımız seçim öncesi verilen vaatlerin tamamının halen yerine getirilememiş olması, vatandaşlarımızın kafalarında bu seçim öncesinde ciddi soru işaretleri uyandırmış gibi gözüküyor.

Bir yanda emekli maaşlarında yapılacak iyileştirmeler ve verilecek zam oranları, Bağ-Kur’ da yapılacak 7.200 gün sigorta prim günü eşitlemesi, emeklilik yaşında sigorta başlangıcına göre kademe getirilmesi, sigorta prim borçlarında ihya beklentisi, staj sürelerinin sigorta başlangıcı olarak sayılması, emlak kanununun çıkartılması gibi bazı konularda atılan adımlar olduğu kadar halen kazanmamış olan netlikler ve de hayata geçmemiş olan uygulamalar var. Tabi bu konular şu an için benim hatırlayabildiklerimden sadece bazıları, sizler ise zaten verilen vaatleri kendi özelinizde tek tek takip ediyorsunuz.

Bu konuların bazılarında atılan adımların ya da çalışmaların olduğu ancak gelinen noktanın vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamadığı sizlerle yaptığımız sohbetlerde tarafınızca sıkça dile getiriliyor.

Her geçen gün seçimlere yaklaştıkça beklentilerin karşılanması yönündeki çalışmaların hız kazanacağını ve tabi bunların üzerine yeni vaatlerinde ekleneceğini tahmin etmek hiç de güç değil. Malum bu durum ülkemizdeki seçim klasiği!

Diğer bir yanda da yukarıda belirttiğim genel konuların dışında Bodrum’un kendine özgü daha birçok sorunu var. En başta gelen sorunlar içerisinde özellikle bu yıl vatandaşı canından bezdiren su sıkıntısı, yollardaki ardı arkası kesilmeyen kazı çalışmaları ve çökmeler, özellikle yaz döneminde bölgemize gelen turistlerden kaynaklı çevre kirliliği gibi konuları gösterebiliriz.

Vatandaşın beklentisi ise artık vaat dinlemek yerine icraat görmek doğrultusunda. Hal böyle olunca bu seçimin çok farklı olacağı ve de sürpriz sonuçlara gebe olabileceği kanaatindeyim.

Her şeyin gönlünüzce olması dileğimle… 

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrum.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.