Alp ARBAK
Köşe Yazarı
Alp ARBAK
 

BODRUM ESKİ BELEDİYE BAŞKANI’NIN SİTEMİ!

Birkaç hafta önce yazdığım; “YOK MU BODRUM’A SAHİP ÇIKACAK BİR BABAYİĞİT” başlıklı yazım, herhalde benim yazı geçmişimin en çok okunan yazısı oldu. Bir çok telefon ve mesaj aldım. Ve bir kere daha anladım ki; Bodrum’un öyle bize göstermeye çalıştıkları gibi toz pembe olmadığının herkes farkında! Beni arayanlardan biri de Bodrum eski Belediye Başkanı Mazlum Ağan’dı. Mazlum Ağan hem bana, hem de yaptıklarını unutanlara sitem etti! Alt yapıyla ilgili çok çalışma yaptıklarını söyleyen Ağan; “Alp benim dönemimde çalışmalarımızı sende takip ettin, neler yaptığımızı biliyorsun. Bunlardan hiç bahsetmemişsin, açıkçası üzüldüm. Bodrum’un şu anda devrede olan arıtma tesisleri hep bizim elimizden geçti” dedi. “Gümbet Arıtma tesisini AB normlarına uygun halde yaptık, davullu zurnalı açılış yaptık. Bu tesis 105 bin kişiye hizmet verecek kapasitede. 35’er bin kapasiteli 3 pompaya sahip bu arıtmada motorlar ve dolayısıyla kapasite arttırılabilir. Nüfus yoğunluğuna göre pompalar konabilir. Bu tesis çok modern bir tesis ve bizim zamanımızda Bodrum’a kazandırıldı” diyen Mazlum Ağan ayrıca; “İçmeler’de ki arıtma tesisini rehabilite edip kapasitesini arttırdık. Bitez’de ki arıtma tesisinin rehabilitasyonuna yardımcı olduk” dedi. Mazlum Ağan’ın Torba altyapısıyla ilgili söyledikleri de çok önemliydi. Zira biliyorsunuz şu anda Kültür ve Turizm Bakanlığı Torba’da büyük bir alt yapı çalışmasına başladı. Meğer şebeke Mazlum Ağan zamanında yapılıp 2009’da teslim edilmiş. Ağan bunu; “Torba’da tüm arıtma hatlarını, şebekeyi yaptık. Tek yapılması gereken arıtma tesisi yapıp bağlamak. Bu şekilde 2009’da teslim ettik. Üzerinden 12 yıl geçti. Şimdi o hatlar ne durumda bilemiyorum ama biz arıtma tesisini bağlayacak şekilde 2009’da işi bitirdik” şeklinde açıkladı. Mazlum Ağan’ın söyledikleri çok önemli. Kendisine teşekkür ederim. Zira bilindiği gibi Mazlum Ağan’ın görevde olduğu süre içinde Bodrum Yarımadası’nda tam 11 belediye vardı ve Bodrum Belediyesi’nin sorumluluk alanı çok kısıtlıydı. Bu arada Mehmet Tosun’un da belediye başkanlığında Konacık’a yaptığı arıtma tesisi ve hatlarını da unutmamak ve bu tesisin zamanının en modern tesisi olduğunu belirtmek gerekiyor. Elbette Bodrum’a hizmet etmiş olanlar bizim başımızın üstünde. Ama yukarıda yazdıklarım şu anda Bodrum’da yaşadıklarımızın çözümü olamamış! Hatta bunlar, 2014’de Büyükşehir yasasıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin tam 6 koca yıl Bodrum’a hiçbir şey yapmadığının, var olanları da doğru dürüst kullanamadığının kanıtı! O yüzden ben sormaya devam ediyorum; “Yok mu Bodrum’a sahip çıkacak bir babayiğit!”
Ekleme Tarihi: 26 Temmuz 2021 - Pazartesi

BODRUM ESKİ BELEDİYE BAŞKANI’NIN SİTEMİ!

Birkaç hafta önce yazdığım; “YOK MU BODRUM’A SAHİP ÇIKACAK BİR BABAYİĞİT” başlıklı yazım, herhalde benim yazı geçmişimin en çok okunan yazısı oldu.

Bir çok telefon ve mesaj aldım. Ve bir kere daha anladım ki; Bodrum’un öyle bize göstermeye çalıştıkları gibi toz pembe olmadığının herkes farkında!

Beni arayanlardan biri de Bodrum eski Belediye Başkanı Mazlum Ağan’dı.

Mazlum Ağan hem bana, hem de yaptıklarını unutanlara sitem etti!

Alt yapıyla ilgili çok çalışma yaptıklarını söyleyen Ağan; “Alp benim dönemimde çalışmalarımızı sende takip ettin, neler yaptığımızı biliyorsun. Bunlardan hiç bahsetmemişsin, açıkçası üzüldüm. Bodrum’un şu anda devrede olan arıtma tesisleri hep bizim elimizden geçti” dedi.

Gümbet Arıtma tesisini AB normlarına uygun halde yaptık, davullu zurnalı açılış yaptık. Bu tesis 105 bin kişiye hizmet verecek kapasitede. 35’er bin kapasiteli 3 pompaya sahip bu arıtmada motorlar ve dolayısıyla kapasite arttırılabilir. Nüfus yoğunluğuna göre pompalar konabilir. Bu tesis çok modern bir tesis ve bizim zamanımızda Bodrum’a kazandırıldı” diyen Mazlum Ağan ayrıca;

İçmeler’de ki arıtma tesisini rehabilite edip kapasitesini arttırdık. Bitez’de ki arıtma tesisinin rehabilitasyonuna yardımcı olduk” dedi.

Mazlum Ağan’ın Torba altyapısıyla ilgili söyledikleri de çok önemliydi. Zira biliyorsunuz şu anda Kültür ve Turizm Bakanlığı Torba’da büyük bir alt yapı çalışmasına başladı. Meğer şebeke Mazlum Ağan zamanında yapılıp 2009’da teslim edilmiş.

Ağan bunu; “Torba’da tüm arıtma hatlarını, şebekeyi yaptık. Tek yapılması gereken arıtma tesisi yapıp bağlamak. Bu şekilde 2009’da teslim ettik. Üzerinden 12 yıl geçti. Şimdi o hatlar ne durumda bilemiyorum ama biz arıtma tesisini bağlayacak şekilde 2009’da işi bitirdik” şeklinde açıkladı.

Mazlum Ağan’ın söyledikleri çok önemli. Kendisine teşekkür ederim. Zira bilindiği gibi Mazlum Ağan’ın görevde olduğu süre içinde Bodrum Yarımadası’nda tam 11 belediye vardı ve Bodrum Belediyesi’nin sorumluluk alanı çok kısıtlıydı.

Bu arada Mehmet Tosun’un da belediye başkanlığında Konacık’a yaptığı arıtma tesisi ve hatlarını da unutmamak ve bu tesisin zamanının en modern tesisi olduğunu belirtmek gerekiyor.

Elbette Bodrum’a hizmet etmiş olanlar bizim başımızın üstünde. Ama yukarıda yazdıklarım şu anda Bodrum’da yaşadıklarımızın çözümü olamamış!

Hatta bunlar, 2014’de Büyükşehir yasasıyla Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin tam 6 koca yıl Bodrum’a hiçbir şey yapmadığının, var olanları da doğru dürüst kullanamadığının kanıtı!

O yüzden ben sormaya devam ediyorum; “Yok mu Bodrum’a sahip çıkacak bir babayiğit!”

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrum.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.