Alp ARBAK
Köşe Yazarı
Alp ARBAK
 

OSMAN GÜRÜN’E HAKKIMI HELAL ETMİYORUM!

Bu başlığı attım, tam yazıma başladım! Gazeteci arkadaşım Abdulkadir Sevindik son yazısını gönderdi. Sevgili Kadir, yazısının sonunda Muğla Büyükşehir Belediye başkanı Osman Gürün’e hakkını helal etmediğini söylüyordu. Yani hemen hemen aynı anda iki gazeteci, birbirinden habersiz bir şekilde aynı şeyi söylüyor.  Bana çok ilginç geldiği için sizlerle paylaşmak istedim. Evet Muğla Büyükşehir Belediye başkanı Osman Gürün, 1999 yılından bu yana süre gelen belediye başkanlığı görevini şimdilik bırakıyor. Gürün, 2024 yerel seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı. Şimdilik diyorum çünkü adına siyaset denilen bu karmakarışık oyunun dakikalar içinde nasıl inanılmaz şekilde değiştiğine çok şahit oldum. Osman Gürün aday olmayacağını açıklayınca bu haberlerin altına gelen yorumları okuyunca ben çok üzüldüm. Düşünün 24 yıldır belediye başkanlığı yapıyorsunuz ve büyük bir çoğunluk bırakmanıza çok seviniyor, kurtulduk diye yorum yapıyor. Osman Gürün’ün mutlaka iyi yaptığı çok şey vardır. Ama ben işe Bodrum tarafından bakıyorum. 2014 yılından bu yana, yani tam 9 yıldır Bodrum’la ilgili en büyük yetki ve yaptırım kendisinde. Muğla Büyükşehir Belediyesi, 9 yıldır Bodrum’dan çok ciddi gelir elde etti, etmeye devam ediyor. Son 4,5 yılda bir türlü bitirilemeyen ama artık inşallah sonuna gelinen Turgutreis arıtma tesisi ve hatlarını bize öyle anlattı ki, sanırsınız Osman Gürün bu yatırımı kendi cebinden harcıyor! Israrla inatla sordum; 9,5 yılda Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum’dan ne kadar gelir elde etti, bunun ne kadarını Bodrum’a harcadı? Bu sorunun cevabını bir türlü alamadım!2014-2019 yılları arasında Bodrum’a neredeyse bir çivi bile çakmayan Osman Gürün, Bodrum’un o dönem ki belediye başkanı Mehmet Kocadon’la yaşadığı çekişmeyi kişiselleştirdi ve 5 yıl boyunca Bodrum’u adeta cezalandırdı. 9,5 yılda ben Osman Gürün’ün Bodrum’a gelip sokakta vatandaşlarla konuştuğunu, dert dinlediğini çok az gördüm. Bodrum’a her zaman mesafeli olan Osman Gürün, halen devam eden alt yapı çalışmaları için; “Bodrum’a tarihinin en büyük yatırımını yapıyoruz” diyerek kendi reklamını yaptı. Ama bu 9,5 yılda Bodrum, Osman Gürün sayesinde neler kaybetti, bunu da sizin yorumlarınıza bırakıyorum. Sürekli ben diyen, muhtarlarla, belediye başkanıyla  çekişen, kendisine gelen önerileri dikkate bile almayan ve bildiğini okuyup Bodrum’un bu kadar çok sorunla boğuşmasının sebeplerinden biri olan Osman Gürün’e ben yine de uğurlar olsun diyorum. Ama kendisine kesinlikle hakkımı helal etmiyorum!
Ekleme Tarihi: 06 Aralık 2023 - Çarşamba

OSMAN GÜRÜN’E HAKKIMI HELAL ETMİYORUM!

Bu başlığı attım, tam yazıma başladım! Gazeteci arkadaşım Abdulkadir Sevindik son yazısını gönderdi. Sevgili Kadir, yazısının sonunda Muğla Büyükşehir Belediye başkanı Osman Gürün’e hakkını helal etmediğini söylüyordu. Yani hemen hemen aynı anda iki gazeteci, birbirinden habersiz bir şekilde aynı şeyi söylüyor.  Bana çok ilginç geldiği için sizlerle paylaşmak istedim.

Evet Muğla Büyükşehir Belediye başkanı Osman Gürün, 1999 yılından bu yana süre gelen belediye başkanlığı görevini şimdilik bırakıyor. Gürün, 2024 yerel seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı. Şimdilik diyorum çünkü adına siyaset denilen bu karmakarışık oyunun dakikalar içinde nasıl inanılmaz şekilde değiştiğine çok şahit oldum.

Osman Gürün aday olmayacağını açıklayınca bu haberlerin altına gelen yorumları okuyunca ben çok üzüldüm. Düşünün 24 yıldır belediye başkanlığı yapıyorsunuz ve büyük bir çoğunluk bırakmanıza çok seviniyor, kurtulduk diye yorum yapıyor.

Osman Gürün’ün mutlaka iyi yaptığı çok şey vardır. Ama ben işe Bodrum tarafından bakıyorum. 2014 yılından bu yana, yani tam 9 yıldır Bodrum’la ilgili en büyük yetki ve yaptırım kendisinde. Muğla Büyükşehir Belediyesi, 9 yıldır Bodrum’dan çok ciddi gelir elde etti, etmeye devam ediyor. Son 4,5 yılda bir türlü bitirilemeyen ama artık inşallah sonuna gelinen Turgutreis arıtma tesisi ve hatlarını bize öyle anlattı ki, sanırsınız Osman Gürün bu yatırımı kendi cebinden harcıyor!

Israrla inatla sordum; 9,5 yılda Muğla Büyükşehir Belediyesi Bodrum’dan ne kadar gelir elde etti, bunun ne kadarını Bodrum’a harcadı? Bu sorunun cevabını bir türlü alamadım!2014-2019 yılları arasında Bodrum’a neredeyse bir çivi bile çakmayan Osman Gürün, Bodrum’un o dönem ki belediye başkanı Mehmet Kocadon’la yaşadığı çekişmeyi kişiselleştirdi ve 5 yıl boyunca Bodrum’u adeta cezalandırdı.

9,5 yılda ben Osman Gürün’ün Bodrum’a gelip sokakta vatandaşlarla konuştuğunu, dert dinlediğini çok az gördüm. Bodrum’a her zaman mesafeli olan Osman Gürün, halen devam eden alt yapı çalışmaları için; “Bodrum’a tarihinin en büyük yatırımını yapıyoruz” diyerek kendi reklamını yaptı. Ama bu 9,5 yılda Bodrum, Osman Gürün sayesinde neler kaybetti, bunu da sizin yorumlarınıza bırakıyorum.

Sürekli ben diyen, muhtarlarla, belediye başkanıyla  çekişen, kendisine gelen önerileri dikkate bile almayan ve bildiğini okuyup Bodrum’un bu kadar çok sorunla boğuşmasının sebeplerinden biri olan Osman Gürün’e ben yine de uğurlar olsun diyorum. Ama kendisine kesinlikle hakkımı helal etmiyorum!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrum.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Mustafa Ali Çotura
(06.12.2023 21:07 - #740)
Alp Arbak Sen bunu ilkkez dile getirirken ben taa pandemiden önceki aylarda 2 kez Muğla Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantılarına katılmak için Muğla' ya gittim Gidişimin nedeni neden Bodrum'a üvey evlat muamelesi yapıyorsun sorusuna cevap alabilmek icin. Her iki gidişimde de yanımdan geçerken gözlerimin içine baka baka içeri girip benim meclis toplantılarına gir nemi engelledi. Pandemi ,şu bu derken arkasını getiremedim . Her ik
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrum.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.