Alp ARBAK
Köşe Yazarı
Alp ARBAK
 

BODRUM NE BEKLİYOR?

Seçime gidiyoruz. Bilemiyorum bana mı öyle geliyor ama sanki bu seçimlerde öyle eskisi gibi bir heyecan yok. Belki süreç ilerledikçe heyecan da artar, dediğim gibi bilemiyorum. Oldukça zorlu geçen süreç sonunda partiler adaylarını belirledi. CHP’nin Muğla ve Bodrum adayları aday adayı olmadan genel merkez tarafından atandı. Bu durum çoğu kişinin, başta da hem Muğla’da, hem de Bodrum’da aday adayı olan isimlerin tepkisini çekti, çekmeye devam ediyor. Bu karar doğru mu yanlış mı, 31 Mart gecesi anlayacağız. Yeteri kadar konuşulduğu için ben bu tartışmalara artık girmek istemiyorum. Artık önümüze bakıp adaylardan nasıl bir Bodrum istiyoruz, onu konuşmak istiyorum. Aslında istediğimiz çok basit! Bodrum’un uzun yıllardır süregelen sorunlarından kurtulması. Sokakta 5 yaşında ki çocuğa da sorsanız size bu sorunları söyler ve şikayet eder. Asıl önemlisi bunu nasıl başaracağız? Bence çok net! Siyaseti bir tarafa bırakarak! Hepimiz çok iyi biliyoruz ki Bodrum’un sorunları ancak doğru bir planlama, doğru bir koordinasyon ve işbirliği ile çözülebilir. İşin içine siyaset girerse biz yine çözümsüzlüğe gideriz, bu çok net! Demek istediğim şu; ne yerel yönetim merkezi hükümeti yok sayabilir, ne de merkezi hükümet yerel yönetimi! Her iki tarafta birbirleriyle koordinasyon içinde ve bir plan dahilinde çalışmak zorundadır. Biz bugüne kadar bunun çok da mümkün olmadığını gördük. Hatta aynı partiden olmasına rağmen iki belediye başkanının şahsi çekişmesi Bodrum’a 5 yıl kaybettirmedi mi? İki tarafın siyasi çekişmesi Bodrum’a bugüne kadar çok fazla bir şey katmadı. Sorunlar ortada! Su sorunu çözülemiyor, trafik çözülemiyor, en basit Ortakent Yalıkavak yolu bile yıllardır çözülemiyor! Daha bunlar gibi onlarca sorun var, hepimizin bildiği gibi! O yüzden bir Bodrumlu olarak ben Bodrum’un belediye başkan adayından projeden çok, bu sorunları çözmek için nasıl bir yol izleyeceğini, projeksiyonunun ne olacağını, kurumlarla nasıl bir işbirliği içinde olacağını ve siyasi davranıp davranmayacağını duymak istiyorum. Elbette bu isteğim Muğla Büyükşehir Belediye başkan adayları içinde geçerli. Her fırsatta adaylara bunu soracağım ve seçim sona erdikten sonra kim seçilirse seçilsin bu konuyla ilgili görüşlerini kendilerine hatırlatıp, hayata geçilmesine katkı sağlamaya çalışacağım. Bunu sadece ben değil bütün Bodrumlular bekliyor, adaylara benden hatırlatması!
Ekleme Tarihi: 12 Şubat 2024 - Pazartesi

BODRUM NE BEKLİYOR?

Seçime gidiyoruz. Bilemiyorum bana mı öyle geliyor ama sanki bu seçimlerde öyle eskisi gibi bir heyecan yok. Belki süreç ilerledikçe heyecan da artar, dediğim gibi bilemiyorum.

Oldukça zorlu geçen süreç sonunda partiler adaylarını belirledi. CHP’nin Muğla ve Bodrum adayları aday adayı olmadan genel merkez tarafından atandı. Bu durum çoğu kişinin, başta da hem Muğla’da, hem de Bodrum’da aday adayı olan isimlerin tepkisini çekti, çekmeye devam ediyor. Bu karar doğru mu yanlış mı, 31 Mart gecesi anlayacağız. Yeteri kadar konuşulduğu için ben bu tartışmalara artık girmek istemiyorum. Artık önümüze bakıp adaylardan nasıl bir Bodrum istiyoruz, onu konuşmak istiyorum.

Aslında istediğimiz çok basit! Bodrum’un uzun yıllardır süregelen sorunlarından kurtulması. Sokakta 5 yaşında ki çocuğa da sorsanız size bu sorunları söyler ve şikayet eder.

Asıl önemlisi bunu nasıl başaracağız? Bence çok net! Siyaseti bir tarafa bırakarak!

Hepimiz çok iyi biliyoruz ki Bodrum’un sorunları ancak doğru bir planlama, doğru bir koordinasyon ve işbirliği ile çözülebilir. İşin içine siyaset girerse biz yine çözümsüzlüğe gideriz, bu çok net!

Demek istediğim şu; ne yerel yönetim merkezi hükümeti yok sayabilir, ne de merkezi hükümet yerel yönetimi! Her iki tarafta birbirleriyle koordinasyon içinde ve bir plan dahilinde çalışmak zorundadır. Biz bugüne kadar bunun çok da mümkün olmadığını gördük. Hatta aynı partiden olmasına rağmen iki belediye başkanının şahsi çekişmesi Bodrum’a 5 yıl kaybettirmedi mi?

İki tarafın siyasi çekişmesi Bodrum’a bugüne kadar çok fazla bir şey katmadı. Sorunlar ortada! Su sorunu çözülemiyor, trafik çözülemiyor, en basit Ortakent Yalıkavak yolu bile yıllardır çözülemiyor! Daha bunlar gibi onlarca sorun var, hepimizin bildiği gibi!

O yüzden bir Bodrumlu olarak ben Bodrum’un belediye başkan adayından projeden çok, bu sorunları çözmek için nasıl bir yol izleyeceğini, projeksiyonunun ne olacağını, kurumlarla nasıl bir işbirliği içinde olacağını ve siyasi davranıp davranmayacağını duymak istiyorum.

Elbette bu isteğim Muğla Büyükşehir Belediye başkan adayları içinde geçerli.

Her fırsatta adaylara bunu soracağım ve seçim sona erdikten sonra kim seçilirse seçilsin bu konuyla ilgili görüşlerini kendilerine hatırlatıp, hayata geçilmesine katkı sağlamaya çalışacağım.

Bunu sadece ben değil bütün Bodrumlular bekliyor, adaylara benden hatırlatması!

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrum.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.