Alp ARBAK
Köşe Yazarı
Alp ARBAK
 

BODRUM’UN TRAFİĞİ ÇÖZÜLÜR MÜ?

Son 10 yılda Bodrum trafiği adeta kabus oldu. Pandemiyle birlikte içinden çıkılmaz bir hal aldı. İster araba, ister motosiklet kullanıcısı olun, Bodrum’un trafik eziyetini çekmeyen yoktur içimizde. Bende dahil bugüne kadar herkes eleştirdi, aksayan tarafları ilgililerin dikkate almadığını savundu. Bodrum Yarımadası’nda karayolları ve belediyelerin sorumluluğunda olan yollar var. Genel bir planlama yapılamadığı için sıkıntıları yaşamaya devam ediyoruz. Kısaca hatalı programlanan trafik ışıkları, yine çok fazla olan trafik ışıkları, bozuk yollar vs… Ama ben bugün birazda kendimizden, yani sürücülerden bahsetmek istiyorum. Şimdi elimizi vicdanımıza koyalım ve kendimizi sorgulayalım! Trafik ışıklarında uzun kuyruklar oluşuyor, evet. Peki bu ışıklarda iki şeritli yolu 4 hatta 5 şeride çıkaran sürücülere ne demeli? Kendince daha az bekleyeceğini sanan bu saygısızlar yüzünden zaten sıkışık olan trafik daha da sıkışmıyor mu? Hepimiz çok iyi biliriz ki sol şerit geçiş şerididir. Eğer trafik çok yoğun değilse, sol şerit geçiş yapmak isteyen araçlar için boş bırakılır. Ama bizde neredeyse 40’la giden saygısız sürücüler, sol şeridi gasp ediyor. Kendisini geçmek isteyenler mecburen sağlıyor ya da sağda giden başka bir aracın peşine takılıyor. Buyurun size trafiğin sıkışması için başka bir neden daha! Ya motosikletler! Bende bir motosiklet sürücüsüyüm. Evet! Bodrum’da motosiklet kullanmak trafik için çok rahat. Ama bazı motosikletliler trafiği adeta katlediyor. Akan trafikte arada slalom yapanları mı istersiniz, emniyet şeridinden sağlayanları mı? Herhalde hepimizin başına motosikletlilerle ilgili bir olay gelmiştir. Evet araba sürücülerinin motosiklet sürücülerine pek saygısı yok. Ama motosiklet sürücülerinin de kendinden başka kimseyi düşündükleri yok! Bu yüzden hem trafik sıkışıyor, hem de çok ciddi kaza riski ortaya çıkıyor. Zaten motosiklet kazalarının büyük bir kısmı bu saygısızlık ve kural tanımazlık yüzünden meydana geliyor. Trafikte eğer sürücüler birbirlerine saygılı olursa, bugün yaşadığımız trafik eziyeti inanın yarı yarıya azalır. Peki sizce bu saygı Bodrum’da olur mu? Vallahi hiç umutlu değilim.
Ekleme Tarihi: 22 Nisan 2024 - Pazartesi

BODRUM’UN TRAFİĞİ ÇÖZÜLÜR MÜ?

Son 10 yılda Bodrum trafiği adeta kabus oldu. Pandemiyle birlikte içinden çıkılmaz bir hal aldı. İster araba, ister motosiklet kullanıcısı olun, Bodrum’un trafik eziyetini çekmeyen yoktur içimizde.

Bende dahil bugüne kadar herkes eleştirdi, aksayan tarafları ilgililerin dikkate almadığını savundu.

Bodrum Yarımadası’nda karayolları ve belediyelerin sorumluluğunda olan yollar var. Genel bir planlama yapılamadığı için sıkıntıları yaşamaya devam ediyoruz. Kısaca hatalı programlanan trafik ışıkları, yine çok fazla olan trafik ışıkları, bozuk yollar vs…

Ama ben bugün birazda kendimizden, yani sürücülerden bahsetmek istiyorum.

Şimdi elimizi vicdanımıza koyalım ve kendimizi sorgulayalım!

Trafik ışıklarında uzun kuyruklar oluşuyor, evet. Peki bu ışıklarda iki şeritli yolu 4 hatta 5 şeride çıkaran sürücülere ne demeli? Kendince daha az bekleyeceğini sanan bu saygısızlar yüzünden zaten sıkışık olan trafik daha da sıkışmıyor mu?

Hepimiz çok iyi biliriz ki sol şerit geçiş şerididir. Eğer trafik çok yoğun değilse, sol şerit geçiş yapmak isteyen araçlar için boş bırakılır. Ama bizde neredeyse 40’la giden saygısız sürücüler, sol şeridi gasp ediyor. Kendisini geçmek isteyenler mecburen sağlıyor ya da sağda giden başka bir aracın peşine takılıyor. Buyurun size trafiğin sıkışması için başka bir neden daha!

Ya motosikletler! Bende bir motosiklet sürücüsüyüm. Evet! Bodrum’da motosiklet kullanmak trafik için çok rahat. Ama bazı motosikletliler trafiği adeta katlediyor. Akan trafikte arada slalom yapanları mı istersiniz, emniyet şeridinden sağlayanları mı? Herhalde hepimizin başına motosikletlilerle ilgili bir olay gelmiştir. Evet araba sürücülerinin motosiklet sürücülerine pek saygısı yok. Ama motosiklet sürücülerinin de kendinden başka kimseyi düşündükleri yok! Bu yüzden hem trafik sıkışıyor, hem de çok ciddi kaza riski ortaya çıkıyor. Zaten motosiklet kazalarının büyük bir kısmı bu saygısızlık ve kural tanımazlık yüzünden meydana geliyor.

Trafikte eğer sürücüler birbirlerine saygılı olursa, bugün yaşadığımız trafik eziyeti inanın yarı yarıya azalır.

Peki sizce bu saygı Bodrum’da olur mu? Vallahi hiç umutlu değilim.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrum.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.