Alp ARBAK
Köşe Yazarı
Alp ARBAK
 

BODRUM’UN LAHMACUN SORUNU!

Her sene yaz başında Bodrum’da Lahmacun fiyatları geyiğine şahit olmaktan artık gına geldi! Ne lahmacunmuş arkadaş! Bodrum’da lahmacun 950 liraymış. Evet doğru Bodrum’da 950 liraya lahmacun var. Ama benim yediğim ve çok rağbet gören bir yerde de lahmacun 75 lira! E ne olacak şimdi? Hangisi doğru? Madem 950 liralık lahmacun gündem oluyor da neden mis gibi 75 liralık lahmacundan hiç bahsedilmiyor?, Ben bunda kötü niyet ararım. Belli ki birileri yine Bodrum’u karalama derdinde. Her yıl yaşıyoruz bunları. Aşırı yüksek fiyatlı mekanların adisyonları paylaşılıyor ve Bodrum çok pahalı imajı yaratılmak isteniyor. Oysa ki sevgili Hüseyin Softa da bugünkü yazısında belirtmiş, Bodrum’da her keseye, her bütçeye uygun tatil, yemek, eğlence mekanları var. Yani siz isterseniz bir bifteğe 8 bin lira da verebilirsiniz 250 lira da. Ayrıca bu sadece Bodrum’da değil her şehirde ve dünyanın her yerinde aynı. İstanbul’da da 950 liraya lahmacun var, 50 liraya da! Her şehirde farklı kesimlere hitap eden farklı mekanlar var. 950 liraya lahmacun yemeye giden biri o lahmacun çok nefis olduğu için oraya gitmiyor. Yani aslında o kişi o parayı yediği lahmacuna değil, kendi piyasasına, kendi reklamına veriyor! Benim asıl üzüldüğüm konu ne biliyor musunuz? Ne Bodrum Ticaret Odası, ne Esnaf Odası ne de anlı şanlı bazı sivil toplum kuruluşlarımız bu kötü niyete hiç ses çıkarmıyor! Neden acaba? Yoksa reklamın iyisi kötüsü olmaz düşüncesindeler mi? Mesela bir yazı yazıp Bodrum’da her keseye uygun alternatifler olduğunu belirtseler ne kaybederler? Neden hiçbir şey demezler gerçekten anlamıyorum. Neyse! Vardır herhalde bir bildikleri! Uzun lafın kısası Bodrum öyle anlatıldığı gibi çok aşırı pahalı bir yer değil. İstediğiniz her türlü yemeği gayet kaliteli bir hizmetle bir çok mekanda yiyebilir, dilediğiniz gibi tatil yapıp eğlenebilirsiniz. Bu algı oyunlarını yaratıp Bodrum’u karalamak isteyen zihniyete keşke sadece biz gazeteciler değil, sorumlu olan sivil toplum kuruluşları da iki çift laf etse. Keşke…
Ekleme Tarihi: 15 Nisan 2024 - Pazartesi

BODRUM’UN LAHMACUN SORUNU!

Her sene yaz başında Bodrum’da Lahmacun fiyatları geyiğine şahit olmaktan artık gına geldi! Ne lahmacunmuş arkadaş!

Bodrum’da lahmacun 950 liraymış. Evet doğru Bodrum’da 950 liraya lahmacun var. Ama benim yediğim ve çok rağbet gören bir yerde de lahmacun 75 lira! E ne olacak şimdi? Hangisi doğru? Madem 950 liralık lahmacun gündem oluyor da neden mis gibi 75 liralık lahmacundan hiç bahsedilmiyor?,

Ben bunda kötü niyet ararım. Belli ki birileri yine Bodrum’u karalama derdinde. Her yıl yaşıyoruz bunları. Aşırı yüksek fiyatlı mekanların adisyonları paylaşılıyor ve Bodrum çok pahalı imajı yaratılmak isteniyor. Oysa ki sevgili Hüseyin Softa da bugünkü yazısında belirtmiş, Bodrum’da her keseye, her bütçeye uygun tatil, yemek, eğlence mekanları var.

Yani siz isterseniz bir bifteğe 8 bin lira da verebilirsiniz 250 lira da. Ayrıca bu sadece Bodrum’da değil her şehirde ve dünyanın her yerinde aynı. İstanbul’da da 950 liraya lahmacun var, 50 liraya da!

Her şehirde farklı kesimlere hitap eden farklı mekanlar var. 950 liraya lahmacun yemeye giden biri o lahmacun çok nefis olduğu için oraya gitmiyor. Yani aslında o kişi o parayı yediği lahmacuna değil, kendi piyasasına, kendi reklamına veriyor!

Benim asıl üzüldüğüm konu ne biliyor musunuz? Ne Bodrum Ticaret Odası, ne Esnaf Odası ne de anlı şanlı bazı sivil toplum kuruluşlarımız bu kötü niyete hiç ses çıkarmıyor! Neden acaba? Yoksa reklamın iyisi kötüsü olmaz düşüncesindeler mi?

Mesela bir yazı yazıp Bodrum’da her keseye uygun alternatifler olduğunu belirtseler ne kaybederler? Neden hiçbir şey demezler gerçekten anlamıyorum. Neyse! Vardır herhalde bir bildikleri!

Uzun lafın kısası Bodrum öyle anlatıldığı gibi çok aşırı pahalı bir yer değil. İstediğiniz her türlü yemeği gayet kaliteli bir hizmetle bir çok mekanda yiyebilir, dilediğiniz gibi tatil yapıp eğlenebilirsiniz.

Bu algı oyunlarını yaratıp Bodrum’u karalamak isteyen zihniyete keşke sadece biz gazeteciler değil, sorumlu olan sivil toplum kuruluşları da iki çift laf etse. Keşke…

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (1)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrum.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Benal A. Eriç
(15.04.2024 15:28 - #790)
Ben de bugün bir tv. de izledim. Çeşme ve Bodrum’u karşılaştırmışlar. Gerçekten de yazıda da belirtildiği gibi her keseye uygun yerler var. Bodrum hakkında bu kötü algı, her sezon başlangıcında yapılıyor. Bu algıyı kırmak lazım. “Sizin de yaptığınız gibi.”
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrum.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.