Doc.Dr.Mehmet Metin Özel Bodrum Hastanesi’nde Göreve Başladı

09.01.2017 - 10:16, Güncelleme: 23.06.2021 - 15:24
 

Doc.Dr.Mehmet Metin Özel Bodrum Hastanesi’nde Göreve Başladı

Kardiyoloji Uzmanı Doc.Dr.Mehmet Metin Özel Bodrum Hastanesi’nde ikinci kardiyoloji uzmanı olarak göreve başladı.
1956 Tarsus doğumlu olan Doc.Dr.Mehmet Metin Ankara Fen Lisesinden sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanlığını Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı.1990 yılında Amerika’daki Cleveland Klinikte invaziv ( girişimsel)  kardiyoloji eğitimi aldı.1991 yılında Kardiyoloji bilim dalında Doçentlik ünvanını aldı.1994 yılından itibaren özel sektörde Kardiyolog olarak çalışan Doc.Dr.Mehmet Metin 2017 de Özel Bodrum Hastanesi’nde göreve başladı. Özel Bodrum Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doc.Dr.Mehmet Metin sağlıklı bir yaşam için tavsiyelerde bulundu: MENOPOZA GİREN KADINLAR, 40 YAŞ ÜSTÜ ERKEKLER RİSK ALTINDA Kalp hastalıklarında kadınlarda risk menopozdan sonra erkeklerde 40 yaşından itibaren başlar bu dönemden sonra rutin kardiyoloji kontrollerini yaptırmak gerekir. Bunlar kardiyolog muayenesi, EKG ve eforlu EKG dir. Ayrıca kan değerleri ile kolesterol ve diğer risk faktörlerini ölçebileceğimiz testler var. Bunlar da yapılırsa kişilerin kalp hastalığına yakalanmaları engellenebilir. AİLEDE KALP ÖYKÜSÜ OLANLAR DİKKAT Ama tabii değiştirilemeyen risk faktörleri de vardır. Bunların en başında genetik gelir. Ailesinde 55 yaşın altında kalpten kaynaklı bir ölüm olanlar ise daha erken yaştan itibaren bir kardiyoloji uzmanına başvurmalıdırlar. NEFES DARALMASI ÖNEMLİ BİR BELİRTİDİR Kalp hastalıklarında en büyük belirti eforla gelen, örneğin merdiven çıkarken ya da hafif bir egzersiz yaparken nefeste daralma hissi kalp hastalığının ilk belirtisidir. Göğüs ağrısı, göğüste yanma gibi belirtiler de olabilir. Bu kişilerin de vakit geçirmeden bir kardiyoloji uzmanına başvurmaları gerekir. YAŞAM ŞEKLİ ÖNEMLİ Risk faktörleri içinde değiştirilebilir olanlarını hekim kontrolünde düzenlemek lazım. Bunun için sigara bırakılacak, kolesterol düşürülecek, egzersiz yapılacak, stresten uzak durmaya çalışılacak. Bu gibi koruyucu önlemlerle kalp hastalığı geciktirilebilir hatta önlenebilir.
Kardiyoloji Uzmanı Doc.Dr.Mehmet Metin Özel Bodrum Hastanesi’nde ikinci kardiyoloji uzmanı olarak göreve başladı.

1956 Tarsus doğumlu olan Doc.Dr.Mehmet Metin Ankara Fen Lisesinden sonra Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni bitirdi. İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanlığını Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı.1990 yılında Amerika’daki Cleveland Klinikte invaziv ( girişimsel)  kardiyoloji eğitimi aldı.1991 yılında Kardiyoloji bilim dalında Doçentlik ünvanını aldı.1994 yılından itibaren özel sektörde Kardiyolog olarak çalışan Doc.Dr.Mehmet Metin 2017 de Özel Bodrum Hastanesi’nde göreve başladı.

Özel Bodrum Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Doc.Dr.Mehmet Metin sağlıklı bir yaşam için tavsiyelerde bulundu:

MENOPOZA GİREN KADINLAR, 40 YAŞ ÜSTÜ ERKEKLER RİSK ALTINDA

Kalp hastalıklarında kadınlarda risk menopozdan sonra erkeklerde 40 yaşından itibaren başlar bu dönemden sonra rutin kardiyoloji kontrollerini yaptırmak gerekir. Bunlar kardiyolog muayenesi, EKG ve eforlu EKG dir. Ayrıca kan değerleri ile kolesterol ve diğer risk faktörlerini ölçebileceğimiz testler var. Bunlar da yapılırsa kişilerin kalp hastalığına yakalanmaları engellenebilir.

AİLEDE KALP ÖYKÜSÜ OLANLAR DİKKAT

Ama tabii değiştirilemeyen risk faktörleri de vardır. Bunların en başında genetik gelir. Ailesinde 55 yaşın altında kalpten kaynaklı bir ölüm olanlar ise daha erken yaştan itibaren bir kardiyoloji uzmanına başvurmalıdırlar.

NEFES DARALMASI ÖNEMLİ BİR BELİRTİDİR

Kalp hastalıklarında en büyük belirti eforla gelen, örneğin merdiven çıkarken ya da hafif bir egzersiz yaparken nefeste daralma hissi kalp hastalığının ilk belirtisidir. Göğüs ağrısı, göğüste yanma gibi belirtiler de olabilir. Bu kişilerin de vakit geçirmeden bir kardiyoloji uzmanına başvurmaları gerekir.

YAŞAM ŞEKLİ ÖNEMLİ

Risk faktörleri içinde değiştirilebilir olanlarını hekim kontrolünde düzenlemek lazım. Bunun için sigara bırakılacak, kolesterol düşürülecek, egzersiz yapılacak, stresten uzak durmaya çalışılacak. Bu gibi koruyucu önlemlerle kalp hastalığı geciktirilebilir hatta önlenebilir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrum.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.