BODRUM’DA ÖZEL OKULA YÜZDE 337 ZAM İSYANI!

GÜNDEM 07.03.2024 - 17:37, Güncelleme: 07.03.2024 - 17:37
 

BODRUM’DA ÖZEL OKULA YÜZDE 337 ZAM İSYANI!

Yeni eğitim dönemi ücretlerinde %337 zam yaptığını açıklayan özel eğitim kurumunun Bodrum şubesindeki veliler yapılan bu kanunsuz zam oranına isyan ederek tepki gösterdiler.
Bodrum’da eğitim faaliyeti gösteren özel bir eğitim kurumu öğretmenleri sömestr tatili başlarken resmi maaş zammı uygulanmadığı için kalem bırakma eylemi yapmıştı.  Yeni eğitim dönemi ücretlerinde %337 zam yaptığını açıklayan aynı özel eğitim kurumunun Bodrum şubesindeki veliler yapılan bu kanunsuz zam oranına isyan ederek tepki gösterdiler. Velilere mail ile bildirilen 2024-2025 öğrenim yılı fiyat listesine göre; geçen sene 89 bin lira olan ilkokul 1 sınıf ücreti 300 bin liraya yükseltilmiş durumda. Bir araya gelen veliler temsilci grupları oluşturarak Bodrum Milli Eğitim Müdürlüğüne şikâyet dilekçelerini iletmeye başladılar. Milli Eğitim Müdürlüğü şikayetlerinin yanı sıra bireysel Cimer şikayetlerinde bulunan veliler okulun hatasından geri dönmesini bekliyor. “Zam Oranlarına İtiraz Grubu” temsilcileri yaptıkları açıklamada; “Ekonomik kriz sebebiyle bu sene normalden yüksek bir zam oranını hepimiz bekliyorduk. Ancak başımıza gelen zam oranında artış değil düpedüz kanuna aykırılık. Devletin açıkladığı zam oranını özel okulların aşabileceği limit belli hem bu rakamın hem de vicdani eşiğin çok üstünde bir fiyatla karşı karşıyayız. Bu bir kez verilen bir ücret değil. Çocuğu okula yeni başlayan bir veli önündeki 12 yıl boyunca bu zamlı rakam üzerinden zam alacak, inanılır gibi değil. Eğitimin böyle kibirli bir tavırla ticarethaneye dönüştüğünü görmek bizleri çok üzüyor. Çocuklarımızı burada okutmaya devam etsek te etmesek te bu itirazımızdan geri dönmeye niyetli değiliz, eğitim ben yaptı oldu şımarıklığıyla yönetilecek bir alan değil. Okul yönetimi bu kararının bedelini ödeyene kadar durmayacağız” dedi.  
Yeni eğitim dönemi ücretlerinde %337 zam yaptığını açıklayan özel eğitim kurumunun Bodrum şubesindeki veliler yapılan bu kanunsuz zam oranına isyan ederek tepki gösterdiler.

Bodrum’da eğitim faaliyeti gösteren özel bir eğitim kurumu öğretmenleri sömestr tatili başlarken resmi maaş zammı uygulanmadığı için kalem bırakma eylemi yapmıştı.
 Yeni eğitim dönemi ücretlerinde %337 zam yaptığını açıklayan aynı özel eğitim kurumunun Bodrum şubesindeki veliler yapılan bu kanunsuz zam oranına isyan ederek tepki gösterdiler.
Velilere mail ile bildirilen 2024-2025 öğrenim yılı fiyat listesine göre; geçen sene 89 bin lira olan ilkokul 1 sınıf ücreti 300 bin liraya yükseltilmiş durumda. Bir araya gelen veliler temsilci grupları oluşturarak Bodrum Milli Eğitim Müdürlüğüne şikâyet dilekçelerini iletmeye başladılar. Milli Eğitim Müdürlüğü şikayetlerinin yanı sıra bireysel Cimer şikayetlerinde bulunan veliler okulun hatasından geri dönmesini bekliyor.
Zam Oranlarına İtiraz Grubu” temsilcileri yaptıkları açıklamada; “Ekonomik kriz sebebiyle bu sene normalden yüksek bir zam oranını hepimiz bekliyorduk. Ancak başımıza gelen zam oranında artış değil düpedüz kanuna aykırılık. Devletin açıkladığı zam oranını özel okulların aşabileceği limit belli hem bu rakamın hem de vicdani eşiğin çok üstünde bir fiyatla karşı karşıyayız. Bu bir kez verilen bir ücret değil. Çocuğu okula yeni başlayan bir veli önündeki 12 yıl boyunca bu zamlı rakam üzerinden zam alacak, inanılır gibi değil. Eğitimin böyle kibirli bir tavırla ticarethaneye dönüştüğünü görmek bizleri çok üzüyor. Çocuklarımızı burada okutmaya devam etsek te etmesek te bu itirazımızdan geri dönmeye niyetli değiliz, eğitim ben yaptı oldu şımarıklığıyla yönetilecek bir alan değil. Okul yönetimi bu kararının bedelini ödeyene kadar durmayacağız” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (1 )

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrum.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Veli
(07.03.2024 22:08 - #550)
300 bin tl eğitim ücreti ayrıca 96 bin yemek ücreti isteniyor 1 sınıf için. Böyle birşey olamaz gerçekten kahredici bir durum içindeyiz eğitim bu kadar pahalı olamaz. Daha bunun kitabı forması hariç.
Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrum.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
(0) (0)
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.