BODRUM ZABITASI DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR

YAŞAM 04.04.2024 - 17:02, Güncelleme: 04.04.2024 - 17:02
 

BODRUM ZABITASI DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR

Tüm yurtta olduğu gibi Bodrum’da da toplumsal bir sorun olan dilenciler ile mücadele eden Bodrum Belediyesi Zabıta Amirliği, dilencilere göz açtırmıyor.
Toplumsal bir sorun olan ve her türlü cezai işlem ile mücadele edilmeye çalışılan dilenciler, çocukları istismar ederek, organize bir şekilde dilenmeye, yurttaşları ve esnafı rahatsız etmeye devam ediyor. Bodrumlu esnaf, dilenciler tarafından zarar gördüklerini, hırsızlık olaylarının da arttığını dile getirerek yetkililerin bu konuda çok daha etkin çalışmalarını talep ediyor. Bodrum Belediyesi Zabıta Amirliği de TCK’nın 229. Maddesi gereğince dilencilerle mücadeleyi, Bodrum Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yürütmeye çalışıyor. Ancak bu mücadeleye Zabıta ve Emniyet ile birlikte yurttaşlarında katılması ve destek vermesinin önemine dikkat çekiyorlar. DİLENCİLERE OPERASYON Bodrum Belediye Zabıta Amirliği 3 Nisan 2024 Çarşamba günü dilencilerin yoğun bir şekilde olduğu garaj ve Cevat Şakir Caddesinde dilencilere yönelik bir operasyon gerçekleştirdi. Bodrum Belediyesi Zabıta Amirliği tarafından yapılan açıklamada; “Dilencilik yapan şahıslardan 8 kişiye tarafımızca ceza yazılarak Emniyet müdürlüğüne teslim ettik. Emniyet müdürlüğümüz ekiplerinin bu dilencileri tutmaları ve savcılığa sevk etmeleri için sizlerin de bu şahıslardan şikayetçi olması gerekmekte olduğu öğrenilmiştir. Sizlerden ricamız bu şahıslardan emniyete şikayetinizi bildirmeniz. Bizlere her zaman destek veren Bodrumlu yurttaşlarımıza teşekkür ediyoruz…” ifadeleri yer alıyor. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ise kendi döneminde dilenciler ile yoğun bir mücadele verdiklerini, seçilmiş Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin de bu mücadeleyi kaldığı yerden sürdüreceğini dile getirdi. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci de “Dilenciler ile mücadelemiz Ahmet başkanımın bıraktığı yerden devam edecektir. Bu konuda yurttaşlarımızdan da destek bekliyoruz. Sadece zabıta birimimiz ile bu sorunla mücadele yeterli olmuyor. Özellikle yurttaşlarımızdan dilencilere para vermemelerini rica ediyoruz. Eğer yardım edilecekse ÇYDD, TEV, Mehmetçik Vakfı, Kızılay, Türk Hava Kurumu, Bodrum Sağlık Vakfı ve benzeri gibi kurumlara versinler. Böylelikle yardımları dilenci çetelerine kaptırmamış olacaklardır” dedi.
Tüm yurtta olduğu gibi Bodrum’da da toplumsal bir sorun olan dilenciler ile mücadele eden Bodrum Belediyesi Zabıta Amirliği, dilencilere göz açtırmıyor.

Toplumsal bir sorun olan ve her türlü cezai işlem ile mücadele edilmeye çalışılan dilenciler, çocukları istismar ederek, organize bir şekilde dilenmeye, yurttaşları ve esnafı rahatsız etmeye devam ediyor.

Bodrumlu esnaf, dilenciler tarafından zarar gördüklerini, hırsızlık olaylarının da arttığını dile getirerek yetkililerin bu konuda çok daha etkin çalışmalarını talep ediyor. Bodrum Belediyesi Zabıta Amirliği de TCK’nın 229. Maddesi gereğince dilencilerle mücadeleyi, Bodrum Emniyet Müdürlüğü ile birlikte yürütmeye çalışıyor. Ancak bu mücadeleye Zabıta ve Emniyet ile birlikte yurttaşlarında katılması ve destek vermesinin önemine dikkat çekiyorlar.

DİLENCİLERE OPERASYON

Bodrum Belediye Zabıta Amirliği 3 Nisan 2024 Çarşamba günü dilencilerin yoğun bir şekilde olduğu garaj ve Cevat Şakir Caddesinde dilencilere yönelik bir operasyon gerçekleştirdi.

Bodrum Belediyesi Zabıta Amirliği tarafından yapılan açıklamada; “Dilencilik yapan şahıslardan 8 kişiye tarafımızca ceza yazılarak Emniyet müdürlüğüne teslim ettik. Emniyet müdürlüğümüz ekiplerinin bu dilencileri tutmaları ve savcılığa sevk etmeleri için sizlerin de bu şahıslardan şikayetçi olması gerekmekte olduğu öğrenilmiştir. Sizlerden ricamız bu şahıslardan emniyete şikayetinizi bildirmeniz. Bizlere her zaman destek veren Bodrumlu yurttaşlarımıza teşekkür ediyoruz…” ifadeleri yer alıyor.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ise kendi döneminde dilenciler ile yoğun bir mücadele verdiklerini, seçilmiş Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci’nin de bu mücadeleyi kaldığı yerden sürdüreceğini dile getirdi. Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci de “Dilenciler ile mücadelemiz Ahmet başkanımın bıraktığı yerden devam edecektir. Bu konuda yurttaşlarımızdan da destek bekliyoruz. Sadece zabıta birimimiz ile bu sorunla mücadele yeterli olmuyor. Özellikle yurttaşlarımızdan dilencilere para vermemelerini rica ediyoruz. Eğer yardım edilecekse ÇYDD, TEV, Mehmetçik Vakfı, Kızılay, Türk Hava Kurumu, Bodrum Sağlık Vakfı ve benzeri gibi kurumlara versinler. Böylelikle yardımları dilenci çetelerine kaptırmamış olacaklardır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrum.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.