Bodrum tarihi bir hafta geçirdi

TURİZM 04.07.2023 - 12:33, Güncelleme: 04.07.2023 - 12:33
 

Bodrum tarihi bir hafta geçirdi

Muğla'nın turistik ilçeleri, Kurban Bayramı tatili süresince en hareketli dönemlerinden birini yaşadı, oteller yüksek doluluk oranlarına ulaştı.
Güney Ege'nin gözde turizm merkezleri Bodrum, Marmaris ve Fethiye, yabancı ziyaretçilerin yanı sıra bayram dolayısıyla yerli turistlerin de tatil rotasında yer aldı. Bayram tatili süresince bölgeye kara yoluyla yaklaşık 600 bin araç giriş yaptı. Turistik ilçelerde otellerin yanı sıra, çadır ve karavan alanları da doldu. Muğla Valisi Orhan Tavlı, bayram tatilinde Muğla ve ilçelerinde yoğunluk yaşandığını söyledi. Ziyaretçilerin huzur içinde tatillerini geçirmeleri için her türlü güvenlik ve trafik önlemlerini aldıklarını belirten Tavlı, "9 günlük bayram tatilinde Muğla ve turistik ilçeleri yerli turistin tercihi oldu. Muğla'nın yeşili ve mavisi misafirlerimize hizmet etti. Muğla ve turistik ilçelerinde tatil süresince konaklama tesislerimiz doldu." dedi. Lüks yat trafiğinin de oldukça yoğun olduğunu ifade eden Tavlı, koyların da önemli ölçüde ziyaretçi ağırladığını kaydetti. Tavlı, bayramda özellikle Akyaka, Ölüdeniz ve Dalyan'da günübirlik ziyaretçi hareketliliğinin daha fazla olduğunu dile getirdi. "BODRUM TARİHİ BİR HAFTA GEÇİRDİ" Bodrum'da otel ve gece kulübü işleten turizmci Zeynel Kılıç ise ilçenin son yılların en yoğun dönemini yaşadığını kaydetti. İlçeye bayram tatili için gelenlere yönelik otellerde özel programlar yapıldığını ifade eden Kılıç, "Sezon dolayısıyla ilçede zaten bir yoğunluk vardı, bayramla gelenlerin eklenmesiyle Bodrum tarihi bir hafta geçirmiş oldu. Otellerimiz de iyi bir doluluk yakaladı." diye konuştu. Kılıç, turizm sezonundaki hareketliliğin kasımın ilk haftasına kadar devam etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.
Muğla'nın turistik ilçeleri, Kurban Bayramı tatili süresince en hareketli dönemlerinden birini yaşadı, oteller yüksek doluluk oranlarına ulaştı.

Güney Ege'nin gözde turizm merkezleri Bodrum, Marmaris ve Fethiye, yabancı ziyaretçilerin yanı sıra bayram dolayısıyla yerli turistlerin de tatil rotasında yer aldı. Bayram tatili süresince bölgeye kara yoluyla yaklaşık 600 bin araç giriş yaptı. Turistik ilçelerde otellerin yanı sıra, çadır ve karavan alanları da doldu.

Muğla Valisi Orhan Tavlı, bayram tatilinde Muğla ve ilçelerinde yoğunluk yaşandığını söyledi.

Ziyaretçilerin huzur içinde tatillerini geçirmeleri için her türlü güvenlik ve trafik önlemlerini aldıklarını belirten Tavlı, "9 günlük bayram tatilinde Muğla ve turistik ilçeleri yerli turistin tercihi oldu. Muğla'nın yeşili ve mavisi misafirlerimize hizmet etti. Muğla ve turistik ilçelerinde tatil süresince konaklama tesislerimiz doldu." dedi.

Lüks yat trafiğinin de oldukça yoğun olduğunu ifade eden Tavlı, koyların da önemli ölçüde ziyaretçi ağırladığını kaydetti.

Tavlı, bayramda özellikle Akyaka, Ölüdeniz ve Dalyan'da günübirlik ziyaretçi hareketliliğinin daha fazla olduğunu dile getirdi.

" BODRUM TARİHİ BİR HAFTA GEÇİRDİ"

Bodrum'da otel ve gece kulübü işleten turizmci Zeynel Kılıç ise ilçenin son yılların en yoğun dönemini yaşadığını kaydetti.

İlçeye bayram tatili için gelenlere yönelik otellerde özel programlar yapıldığını ifade eden Kılıç, "Sezon dolayısıyla ilçede zaten bir yoğunluk vardı, bayramla gelenlerin eklenmesiyle Bodrum tarihi bir hafta geçirmiş oldu. Otellerimiz de iyi bir doluluk yakaladı." diye konuştu.

Kılıç, turizm sezonundaki hareketliliğin kasımın ilk haftasına kadar devam etmesini beklediklerini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrum.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.