Bodrum konut fiyat artışında zirvede!

EKONOMİ 12.07.2023 - 12:48, Güncelleme: 12.07.2023 - 12:48
 

Bodrum konut fiyat artışında zirvede!

TSKB Gayrimenkul Değerleme'den gayrimenkul sektöründe 2023 yaz trendleri araştırmasında Bodrum konut fiyatlarında ki artışla zirvede yer aldı.
TSKB Gayrimenkul Değerleme, gayrimenkul sektörünün 2023 yaz trendlerine yönelik bir araştırma gerçekleştirdi. TSKB Gayrimenkul Değerleme açıklamasına göre, Türkiye'nin yazlık bölgelerindeki kiralamaları, konut fiyat artış oranlarını ve yabancılara konut satış verilerini değerlendiren TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, sektörün durumuna ilişkin bilgiler paylaştı. Açıklamada görüşlerine yer verilen Makbule Yönel Maya, Alanya, Kemer, Foça ve Bodrum'un konut fiyatlarında artış oranları ile zirvede yer aldığını belirterek, aylık kira fiyatlarının bazı ilçelerde otellerle ev kiralarını benzer seviyelere getirdiğini ifade etti. Yabancıların konut alımında en çok tercih ettiği ilçenin Alanya olduğunu aktaran Maya, "Yaz aylarıyla birlikte tatil amaçlı yazlık kiralamalar ve oteller herkes için önemli bir konu haline geldi. Ege ve Akdeniz kıyılarında en çok tercih edilen ilçelerin, İzmir genelinde Çeşme, Karaburun, Urla, Foça, Muğla genelinde Bodrum, Fethiye, Datça, Marmaris, Aydın genelinde Didim ve Kuşadası ile Antalya genelinde ise Alanya, Kaş ve Kemer olarak dikkat çektiğini söyleyebiliriz. Bahsi geçen ilçelerde yaz sezonu boyunca kiralamalar 15 günlük, aylık ve 3 aylık olarak tercih ediliyor." değerlendirmesinde bulundu. Bodrum’la ilgili görüşlerini paylaşan Maya; “Bodrum artış grafiğinde yüzde 55 fiyat artışı ile ilk sıradaki yerini koruyor. Bodrum, yazlık bölgeler içerisinde cazibesini en çok artıran ilçe olarak karşımıza çıkıyor. Son yıllardaki özelikle üst gelir grubuna yönelik konut projelerindeki artış, yeme-içme alanlarında dünyaca ünlü markaların ilçede şube açması, dünyaca ünlü isimlerin yazın bölgeye geliyor olması bu artan cazibenin en net göstergeleri olarak sayılabilir. Muğla’da Bodrum ilçesini, Fethiye ve Marmaris ilçeleri yüzde 50 fiyat artışı ile Datça ilçesi ise yüzde 30 fiyat artışı ile takip ediyor" ifadelerini kullandı.
TSKB Gayrimenkul Değerleme'den gayrimenkul sektöründe 2023 yaz trendleri araştırmasında Bodrum konut fiyatlarında ki artışla zirvede yer aldı.

TSKB Gayrimenkul Değerleme, gayrimenkul sektörünün 2023 yaz trendlerine yönelik bir araştırma gerçekleştirdi.

TSKB Gayrimenkul Değerleme açıklamasına göre, Türkiye'nin yazlık bölgelerindeki kiralamaları, konut fiyat artış oranlarını ve yabancılara konut satış verilerini değerlendiren TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, sektörün durumuna ilişkin bilgiler paylaştı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Makbule Yönel Maya, Alanya, Kemer, Foça ve Bodrum'un konut fiyatlarında artış oranları ile zirvede yer aldığını belirterek, aylık kira fiyatlarının bazı ilçelerde otellerle ev kiralarını benzer seviyelere getirdiğini ifade etti.

Yabancıların konut alımında en çok tercih ettiği ilçenin Alanya olduğunu aktaran Maya, "Yaz aylarıyla birlikte tatil amaçlı yazlık kiralamalar ve oteller herkes için önemli bir konu haline geldi. Ege ve Akdeniz kıyılarında en çok tercih edilen ilçelerin, İzmir genelinde Çeşme, Karaburun, Urla, Foça, Muğla genelinde Bodrum, Fethiye, Datça, Marmaris, Aydın genelinde Didim ve Kuşadası ile Antalya genelinde ise Alanya, Kaş ve Kemer olarak dikkat çektiğini söyleyebiliriz. Bahsi geçen ilçelerde yaz sezonu boyunca kiralamalar 15 günlük, aylık ve 3 aylık olarak tercih ediliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Bodrum’la ilgili görüşlerini paylaşan Maya; “ Bodrum artış grafiğinde yüzde 55 fiyat artışı ile ilk sıradaki yerini koruyor. Bodrum, yazlık bölgeler içerisinde cazibesini en çok artıran ilçe olarak karşımıza çıkıyor. Son yıllardaki özelikle üst gelir grubuna yönelik konut projelerindeki artış, yeme-içme alanlarında dünyaca ünlü markaların ilçede şube açması, dünyaca ünlü isimlerin yazın bölgeye geliyor olması bu artan cazibenin en net göstergeleri olarak sayılabilir. Muğla’da Bodrum ilçesini, Fethiye ve Marmaris ilçeleri yüzde 50 fiyat artışı ile Datça ilçesi ise yüzde 30 fiyat artışı ile takip ediyor" ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve haberbodrum.net sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.